Diari Més

Societat

Ser una referència amb majúscules

L’associació de Tarragona ‘Be a reference’ treballa per visibilitzar dones referents i generar xarxes

La taula rodona que aquest dilluns 'Be a reference' ha celebrat al restaurant Elian.

Ser una referència amb majúsculesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat 25 de febrer es va presentar a Tarragona l’associació Be a reference, una entitat sense ànim de lucre formada per dones, amb vocació de ser transversal i plural, i que té per objectiu generar xarxa i visibilitzar dones referents en els seus àmbits.

L’origen de l’associació es remunta a l’any 2015, arran d’un curs organitzat per Tarragona Impulsa (Ajuntament de Tarragona) que tenia per objectiu incrementar el lideratge de dones emprenedores. Posteriorment es va deslligar de l’Ajuntament com a associació i va quedar gairebé sense activitat fins fa un any. Llavors, un grup de dones va decidir donar-li una nova vida. Així és com Be a reference vol tornar a ser punt de trobada per les dones de la ciutat, sense exclusions: «El perfil de les nostres sòcies és molt variat, i això és segurament el que més ens agrada. Volem donar visibilitat a tot tipus de dones, sense necessitat que siguin grans empresàries, perquè pensem que cadascuna pot ser una referència en el seu sector», explica Montse Garcia, secretària de l’entitat. Així, entre les seves sòcies hi ha restauradores, psicòlogues, venedores del mercadet, professores, polítiques en actiu i polítiques retirades, secretàries, etc. «Som una associació apolítica i molt transversal, i un dels nostres objectius també és crear una xarxa, una plataforma que doni peu a noves relacions laborals», apunta.

D’altra banda, des de l’entitat insisteixen també en la seva vocació per sumar amb altres associacions de dones de la ciutat de Tarragona i del territori per tal d’impulsar de manera comuna la igualtat en la societat.

La Maria José Moreira és membre de Be a reference. Ella hi va arribar a través d’una de les impulsores, que es van encarregar de fer córrer la veu i explicar a dones del seu entorn la presència i objectius de l’entitat. El seu sector laboral és el de les arts visuals, i assegura que a Be a reference hi va trobar molts interessos que coincidien amb els seus. «M’agrada estar en contacte amb dones amb tanta força com elles, i a poc a poc hem anat fent cadena entre nosaltres», explica.

«Tarragona necessita espais de trobada d’aquest tipus, un lloc sense pretensions, on tothom s’hi pugui sentir bé», afegeix Montse Garcia, qui recorda que, des del primer moment, van tenir molt clar que el nom de l’entitat havia de ser el que finalment van escollir: «Des del començament hem pretès que les dones siguin una referència amb majúscules, i no només això, sinó que també es creguin que ho són, en àmbits tant familiars com laborals».

Una de les primeres accions de la renovada associació Be a reference ha estat l’organització d’una taula rodona, celebrada aquest mateix dilluns al restaurant Elian de Tarragona, sobre la visibilització de la dona en el món de l’esport. L’objectiu de l’entitat és organitzar-ne més, amb una periodicitat bimensual. També preveuen l’organització d’un acte de reconeixement a una dona, amb caràcter anual.

Impulsores del projecte.

Ser una referència amb majúsculesJULIA RUIZ

tracking