Diari Més

Eleccions

Francisco Domínguez serà el número 2 de Cs a Tarragona a les municipals

Domínguez és diputat al Parlament i cap tècnic en excedència de Parcs i Jardins de l’Ajuntament

Francisco Domínguez i Rubén Viñuales, a l'ofrena floral de Blas Infante, el passat 4 de març.

Francisco Domínguez serà el número 2 de Cs a Tarragona a les municipalsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat de Ciutadans al Parlament Francisco Domínguez serà el número 2 de la llista del partit a les eleccions municipals del 26 de maig, que tornarà a encapçalar l’actual portaveu a l’Ajuntament, Rubén Viñuales. El comitè autonòmic del partit ratificarà Viñuales aquest divendres com a número 1 de la candidatura municipal del partit taronja.

Viñuales admetia, ahir, a aquesta redacció que Domínguez serà «amb tota probabilitat» qui ocupi el segon lloc de la llista. El portaveu de Ciutadans veu en el diputat un home «amb molta capacitat» i comenta que el volia acompanyar a la llista «des de fa molt temps».

Nascut el 1968 a Baena (Córdoba), Domínguez és enginyer agrònom per la Universitat de Lleida i diputat al Parlament des de 2015. Ha estat portaveu del grup parlamentari en la Comissió d’Agricultura i Vicepresident de la Mesa. Actualment és el cap en excedència de parcs i jardins de l’Ajuntament de Tarragona. En les últimes eleccions municipals era el número 6 de la llista de Viñuales.

Domínguez ha participat, recentment, en alguns actes institucionals a la ciutat. El passat 4 de març se’l va poder veure, juntament amb Viñuales, a l’ofrena floral a Blas Infante al Camp de Mart. A diferència de passades edicions, el diputat va voler ser present i, de fet, va ser ell qui va dipositar les flores al monument de l’escriptor nacionalista andalús. Aquesta aparició apuntava la probabilitat que Domínguez fes un pas endavant en la candidatura municipal de Viñuales, que aquest mateix confirmava ahir.

El portaveu del partit taronja encara no confirma les altres posiciones de la llista que, molt segurament, es desvelaran la setmana que ve. El 2015, el número 2 va ser Pedro Sánchez, seguit de Lorena Roldán, Sònia Orts i Beatriz Pérez. Roldán va abandonar la plaça de la Font per ocupar un escó al Parlament i Pérez va passar a ser regidora no adscrita.

El pròxim 26 de maig, Ciutadans opta a superar els tres actuals regidors (Viñuales, Sánchez, Orts) que té al saló de plens El partit taronja va ser la segona força més votada el 2015 amb el 14,28% dels vots. El PSC va obtenir el 28,3%, ERC l’11,7%, el PP l’11,9%, CIU el 10,9%, la CUP 8,27% i ICV el 5,6%.

tracking