Diari Més

Mobilitat

Posaran reductors de velocitat a vuit carrers i arranjaran cinc a Bonavista

L’Ajuntament preten reduir la velocitat dels cotxes i augmentar la seguretat dels vianants

Aspecte d'un element pacificador que instal·larà l'Ajuntament.

Posaran reductors de velocitat a vuit carrers i arranjaran cinc a BonavistaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha obert un concurs públic per licitar obres per valor de 40.000 euros amb l’objectiu de millorar el paviment dels carrers cinc carrers Dos, Disset, Divuit, Dinou i Vint-i-cinc de Bonavista. Algunes d’aquestes vies estan envellides i necessiten substituir el paviment actual per un de nou.

El consistori també revisarà el clavegueram a la zona per si cal fer alguna actuació a les canonades. Mitjançant l’anunci del contracte municipal, el govern municipal explica que les obres no serviran per millorar la vorera, la senyalització vertical o l’eliminació de la senyalització aèria. Els treballs es centraran exclusivament en millorar el paviment de la calçada. «Amb aquestes actuacions que són parcials i a curt termini, no solucionarem totes les problemàtiques de la zona on s’actuarà, ja que necessiten actuacions de més envergadura i amb solucions constructives per a llarg termini», justifica l’Ajuntament.

D’altra banda. demà s’acaba el període perquè les empreses interessades puguin presentar els seus projectes per instal·lar vuit elements pacificadors en diferents punts de la ciutat per reduir la velocitat dels cotxes. Els carrers afectats són Marcel·lí Domingo, a Sant Pere i Sant Pau, Riu Foix i Riu Ciurana a Campclar, Montblanc i Josep Roqué (Torreforta), avinguda de Sant Salvador (Sant Salvador), la rambla del President Francesc Macià i el carrer August al centre de la ciutat.

L’Ajuntament assenyala que les «característiques de les vies donen peu a que els vehicles no respectin les senyals de circulació prèvia al pas. Són elements que s’acostumen a instalar en carrers de velocitat de 30 i 50 km/h. El pressupost municipal per la col·locació d’aquests elements és de 39.000 euros. Es tracta d’una plataforma pavimentada d’una alçada d’entre 6 i 10 de centímetres que obliga els cotxes a reduir la velocitat al seu pas. Sobre la superfície d’aquests elements hi haurà dibuixat un pas de peatons amb franjes blanques sobre un fons vermell. També aniran acompanyats de senyals fluorescents que indicaran la seva presència. A Sant Pere i Sant Pau, la plataforma reduirà el tràfic dels cotxes al carrer Marcel·lí Domingo, on s’ubiquen l’IES Comte de Rius, La Salle de Tarragona i diferents facultats de la URV. La instal·lació d’aquests elements pacificadors, anomenats «esquenes d’ase», permetrà, doncs, augmentar la seguretat de nens i joves estudiants d’aquests centres educatius.

tracking