Diari Més

Mobilitat

Més de 5.000 usuaris de l'EMT es beneficien del 25% de descompte

Begoña Floria creu que la xifra de les noves targetes amb la bonificació del preu del bus supera, lleugerament, els objectius esperats

Begoña Floria posa, el passat 23 de gener, amb la targeta de l'EMT.

Més de 5.000 usuaris de l'EMT es beneficien del 25% de descompteGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha tramitat 5.004 targetes d’autobús individualitzades amb la bonificació del 25% en el preu del tiquet. El descompte, aplicable a tots els títols de l’EMT i als tarragonins empadronats, és la primera fase del projecte encaminat a aconseguir un sistema de transport públic gratuït a la ciutat. Dos mesos després que l’Ajuntament apliqués aquest canvi de tarifa, la presidenta de l’EMT, Begoña Floria, valora la xifra molt positivament. «Estem molt contents perquè pensem que està anant molt bé. Crec que a mesura que anem coneguent més dades, tindrem més abonats», valora Floria.

En gairebé 60 dies, més de 5.000 persones han passat per les oficines de l’EMT per demanar la nova targeta que té un cost de 3,5 euros i es renova cada any.

El descompte afecta les quatre modalitats de títol existents: targeta jove (14,63), 50/45 (22,69 euros), Tarraco (31,13 euros) i 20/90 (12 euros). L’actual govern municipal preveu (si el PSC segueix governant després del 26 de maig) aplicar cada any una nova rebaixa del 25% i assolir la completa gratuïtat del bus el 2022.

Tot i no tenir referents amb què comparar la xifra de 5.004 usuaris que ja gaudeixen d’aquest descompte, Floria se sent satisfeta per aquest primer resultat. «Tenint en compte les previsions inicials, estem complint els objectius una mica per sobre de l’esperat», assegura.

Un dels objectius que persegueix l’Ajuntament amb aquesta mesura és aconseguir nous empadronats. L’EMT es basa en l’experiència de Tallin, capital d’Estònia, que té 452.000 habitants i que va registrar 36.000 nous ciutadans al seu padró després d’implantar el seu sistema de bus gratuït, el primer d’una capital europea.

El passat 3 de març, l’EMT estrenava els tres nous autobusos articulats, amb el doble de capacitat que els vehicles regulars, que començaran a circular a l’abril. La flota actual de vehicles està envellida i la renovació dels vehicles és una reivindicació dels treballadors. En els pròxims mesos, el consistori iniciarà els tràmits per adquirir vuit nous vehicles.

Els nous autobusos reforçaran les línies 54, 8 i 6, les més utilitzades pels tarragonins. El consistori inverteix 250.000 en cada vehicle, en el que poden viatjar un màxim de 155 persones (44 assegudes i 111 de peu). Es preveu que el 2022, la ciutat tindrà 29 nous autobusos.

En paral·lel, l’Ajuntament remodelarà l’Estació Central Battestini que funcionarà com un intercanviador de línies de busos per oferir un servei més eficient, estalviant recorreguts i reduint el trànsit pel centre de la ciutat. Davant les crítiques d’ERC a convertir l’aparcament de Battestini en una estació, Floria va destacar que l’estació persegueix reduir les emissions del vehicle privat.

El consistori de Josep Fèlix Ballesteros té moltes expectatives posades en el projecte de bus gratuït, que el mateix alcalde emmarca en una «revolució» del transport, com ha mencionat en més d’una ocasió. En el camp polític, el projecte va trobar l’oposició d’ERC, ICV i la CUP que el passat 18 de gener van votar en contra del descompte del 25% del bus.

tracking