Diari Més

Urbanisme

Bogaris 'planta cara' a l'holandesa Ten Brinke pel terrenys del PP10

L’empresa andalusa ofereix 2 MEUR més per optar a la superfície a la junta de propietaris que prendrà una decisió el 3 d’abril

Edifici de la seu de l'empresa Bogaris a Sevilla (Andalusia), a l'illa de la Cartuja.

Bogaris 'planta cara' a l'holandesa Ten Brinke pel terrenys del PP10Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pla Parcial (PP10) conegut per la possible ubicació d’IKEA viu un nou capítol després del fiasco de la signatura sueca. Fa una setmana es va anunciar a so de bombo i platerets que en aquest pla parcial s’instal·laria la signatura holandesa Ten Brinke, la qual construiria un centre comercial multi marca que comptaria també amb restaurants, gasolinera, un supermercat i altres botigues. Però, sembla que la decisió que es va aprovar en la Junta de Propietaris que es va dur a terme l’11 de març i que agrupa la major part dels titulars dels terrenys d’aquest pla, pot ser reconsiderada.

Segons asseguren fonts dels propietaris, després que IKEA donés la callada per resposta i ningú de la multinacional es posés en contacte amb ells ni amb l’Ajuntament de Tarragona, es van reunir per a analitzar tres ofertes que havien rebut l’any passat. El 14 de novembre de 2018, en una reunió de la junta de propietaris, tenien sobre la taula tres ofertes. Una per a negociar del grup andalús Bogaris, una altra dels holandesos Ten Brinke i, finalment, una tercera del grup madrileny López Real 09 SL. El preu de tot el sostre comercial que anaven a vendre era de 12.993.000 euros. Una part del mateix era per a urbanitzar la zona, uns 10.000.000 d’euros i la resta per als propietaris. En aquesta reunió van decidir negociar amb Bogaris i després amb López Real, i descartar a Ten Brinke en tractar-se d’un grup estranger, amb el compromís de tancar-lo tot abans del 31 de desembre.

Aquesta operació no es va tancar en aquesta data, però el 25 de febrer es va produir una nova reunió en la qual es va posar de manifest que s’havia signat un precontracte amb Bogaris, en el qual no es condicionava res, ni l’aprovació de la Generalitat ni altres premisses que al principi va posar IKEA i es va informar que tant Bogaris com Ten Brinke oferia 14.000.000 d’euros i que Bogaris havia ofert 14.025.000 euros amb posterioritat. En aquest moment tampoc es va prendre un acord de ratificació de cap proposta i es va ajornar per a una nova reunió de la junta.

L’11 de març, es va produir la trobada dels propietaris per a ratificar, en teoria, l’adjudicació a Bogaris, però un dels propietaris, el Banc de Sabadell que posseeix el 32 per cent del terreny, s’inclina per Ten Brinke a pesar que l’oferta era lleugerament inferior. Finalment tots arriben a l’acord d’apostar per Ten Brinke i de fer-lo públic.

L’acord havia de ser ratificat el 28 de març per l’Ajuntament, ja que posseeix el 18 per cent dels terrenys i no està en la junta de propietaris, ja que legalment no hi pot estar, de la mateixa manera que també hi ha tres propietaris que no han volgut estar en aquesta junta. Però, el que semblava tancat no ho està, ja que Bogaris ha remès a la Junta de Propietaris un requeriment esgrimint que té un precontracte amb ells i que han de complir-lo, informant també que pujaven la seva oferta a 16.000.000 d’euros.

Davant aquesta situació, el dijous passat es van reunir l’Ajuntament, el Banc de Sabadell i la Junta de Propietaris per a analitzar la situació i tot fa indicar que, si en la reunió de l’11 de març el Banc de Sabadell va fer inclinar la balança a favor de Ten Brinke, en aquesta ocasió el pes dels diners podria decantar-se cap a Bogaris que, a més, compta amb un operador per a instal·lar en aquesta zona un gran supermercat (ocuparia el 55 per cent de la superfície comercial) per a detallistes. El 3 d’abril està previst que la Junta de Propietaris torni a reunir-se i la decisió ha d’aprovar-se per una majoria del 70 per cent. El Banc de Sabadell posseeix el 32 per cent i la resta de propietaris el 68 per cent, per la qual cosa estan condemnats a entendre’s. Tan sols fa falta saber si Ten Brinke iguala l’oferta o la supera. La veritat és que els terrenys del PP10 s’han convertit en un bé molt preuat per als dos grups.

tracking