Diari Més

El Serrallo s'omple de música de Setmana Santa amb l'Aplec de Bandes

L’Associació Cultural Tambors de Passió d’Almassora (Castelló) guanya la tercera edició del concurs que organitza la banda La Presa de Jesús

Imatge de la Banda de CCITT de Pasión de Reus.

El Serrallo acull el V Aplec de Bandes de Setmana SantaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Moll de Costa i els carrers del Serrallo s'han omplert de música de Setmana Santa, amb la celebració del V Aplec de Bandes i el III Concurs de Tambors i Bombos La Presa de Jesús. Jordi Vidaller cap de la banda La Presa de Jesús, organitzadora d’aquesta activitat, ha manifestat que tant l’aplec com el concurs «estan consolidats», i cada any «són més les formacions que ens demanen participar-hi». De fet, «ens truquen des de molts llocs i les que no han pogut venir aquest any, seran convidades per a l’edició del 2020», ha dit Vidaller, qui ha remarcat que «entre l’aplec i el concurs, participen 700 persones», algunes de les quals han aprofitat el matí per fer un passeig en golondrina i visitar el Museu del Port.

Algunes bandes ja han participat en altres ocasions a l’aplec tarragoní, com el Grup de Bombos i Tambors Santíssim Crist de la Mar, de Benicarló, i altres han debutat, aquest ha estat el cas de la Ilustre Cofradía de Jesús Atado a la Columna de Villamayor de Gállego (Saragossa), que ha desplaçat una seixantena de persones.

Molts dels membres de les bandes també s'han apropat fins al punt de venda de l’Asociación de Tambores de Caspe, que aprofita aquest tipus de trobades per recaptar recursos econòmics per a l’entitat. Pedro José Jiménez ha comentat que «és la primera vegada que venim a Tarragona, amb una activitat que fa anys que fem». Jiménez ha dit que «els tambors, bombos, baquetes i altres productes relacionats els faig jo: em dedico professionalment».

La primera banda a actuar ha estat la formació de Castelló, formada per vint persones que toquen tambors i bombos. La representació a Tarragona l'han format set persones. Jordi Curto ha comentat que «participar en l’aplec és molt interessant» i ha remarcat que «nosaltres venim de Benicarló i oferint una música diferent: és important veure la diversitat de ritmes que hi ha».

Antonio Carnerero, de la Banda del Cristo de Bonavista, ha fet una valoració «positiva de l’aplec, perquè es poden veure diferents estils de música». Aquesta banda tarragonina va néixer l’any 1972 i «és una de les més antigues de Tarragona». El pròxim dissabte, al Centre Cívic de Bonavista i a partir de 6 de la tarda, «farem una trobada de bandes junt amb l’Agrupació Musical Santa Anna, del Vendrell, i la Banda de Tambors i Cornetes, de Sant Carles de la Ràpita.

L’acte ha comptat també amb la participació de la Banda de CCITT de Pasión (Reus), la Banda de Cornetes i Tambors Sant Pere Apòstol (Reus), la Banda La Verònica (Reus), la Banda del Crist dels Gitanos (Tarragona), la Ilustre Cofradía de Jesús Atado a la Columna de Villamayor de Gállego (Saragossa) i la Banda de Tambors i Bombos La Presa de Jesús (Tarragona).

Pel que fa a la tercera edició del Concurs de Tambors i Bombos, celebrar a la tarda, la formació guanyadora ha estat l’Associació Cultural Tambors de Passió d’Almassora (Castelló), mentre que segona ha quedat la Banda de Tambors i Bombos La Presa de Jesús, de Tarragona.

tracking