Diari Més

Patrimoni

Les Ciutats Patrimoni aposten per conscienciar per frenar el vandalisme

Un altre punt que s'ha abordat però del qual no s'ha pogut treure una postura conjunta ha estat la proliferació de pisos turístics

Pla general de la plaça dels Sedassos, amb el tram de grada del circ romà de Tarragona recuperat. Imatge del 19 de juny de 2018

grades, circ, vigilància, càmera, romà, Sedassos, tanca, TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat, del que forma part Tarragona, ha apostat avui a Santiago de Compostel·la per afrontar les agressions al patrimoni a través de la «conscienciació» ciutadana i no amb «mesures coercitives», que no solucionen el problema del vandalisme.

Així ho han assenyalat els representants de les ciutats en la roda de premsa posterior a la reunió de la seva assemblea general, en la que han acordat concedir el Premi Patrimoni 2019 a la xarxa Paradors amb l'objectiu de posar en valor els «90 anys d'història» de la marca. El grup lliurarà el guardó la pròxima tardor a la ciutat d'Eivissa en un acte en el qual es reivindicarà la història d'«una marca emblemàtica», tal com ha informat el president del grup i alcalde de Conca, Ángel Mariscal.

Mariscal ha confirmat que, a petició del regidor amfitrió de l'esdeveniment, Martiño Noriega, durant la reunió s'ha abordat la «problemàtica» del vandalisme que pateixen les quinze ciutats del grup amb «agressions al patrimoni».

Ha cridat a fer-los front fomentant el «civisme» entre els ciutadans i no amb l'augment del control mitjançant cambres de gravació, ja que únicament dos de les ciutats -Santiago i Salamanca- compten amb una xarxa de videovigilància més enllà de les càmeres de trànsit.

El president d'aquest grup de ciutats ha sostingut que encara que la vigilància és important per preservar el patrimoni, la implementació de càmeres no és l'única via per protegir l'entorn, sent Santiago la ciutat que compta amb «una major xarxa» de càmeres, amb prop d'una trentena, pel que ha fet broma: «les de totes les ciutats són aquí posades».

Un altre punt que s'ha abordat però del qual no s'ha pogut treure una postura conjunta ha estat la proliferació de pisos turístics davant les diferents característiques que presenten els diferents municipis que conformen el grup -Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristòfol de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

tracking