Diari Més

Religió

El doctor Marià Mullerat i Soldevila, beatificat a la Catedral de Tarragona

Per primera vegada en la seva història, la Catedral ha acollit una celebració de beatificació

Els eclesiàstics en la beatificació del doctor Marià Mullerat i Soldevila a la Catedral de Tarragona, entre ells el cardenal Angelo Becciu.

El doctor Marià Mullerat i Soldevila, beatificat a la Catedral de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El doctor Marià Mullerat i Soldevila ha estat beatificat aquest dissabte a la Catedral de Tarragona davant de més d'un miler d'assistents. És la primera beatificació de la història del temple tarragoní i ha estat presidida pel cardenal Angelo Becciu. L'eclesiàstic ha subratllat la misericòrdia, la fidelitat a Déu i l'amor del beat que va ser executat per les seves conviccions religioses. A la vegada, l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha afirmat que la beatificació d'aquest laic al final del seu pontificat és un «regal del senyor» i ha fet una crida perquè «tot es resolgui amb la pau i el diàleg, amb la senyera de la pau, del perdó i de la reconciliació» que enarbora, diu, el nou beat.

La missa ha estat concelebrada per l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol; el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe emèrit de Barcelona i iniciador de la Causa diocesana per al procés de beatificació; el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, per la majoria dels bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya i els Pares abats de Poblet i Montserrat. També s’ha comptat amb l’assistència del bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Madrid, Mons. Juan Antonio Martínez Camino; de representants de la Nunciatura, els postuladors de Roma i Tarragona, membres capitulars i nombrosos preveres.

La solemne celebració, sostinguda en els cants pel Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral, ha finalitzat amb la pregària del nou beat i el cant dels Goigs, amb lletra de Mn. Joan Roig i música de Mons. Valentí Miserachs.

La celebració ha comptat amb la participació dels familiars —filles, néts i besnéts— del nou beat; de fidels procedents de Santa Coloma de Queralt, poble natal del beat, i d’Arbeca, on va morir màrtir. També ha estat nombrosa l’assistència de les autoritats civils com el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Sr. Marcel·lí Joan; el president de la Diputació de Tarragona, Sr. Josep Poblet; la regidora de l’Ajuntament de Tarragona, Sra. María Elisa Vedrina, en representació de l’alcalde de la ciutat; els presidents dels Consells Comarcals del Tarragonès i Les Garrigues, Sr. Daniel Cid i Sr. Antoni Villas, respectivament; de diversos alcaldes, com el de Santa Coloma de Queralt; Sr. Magí Trullols; el d’Arbeca, Sr. Joan Miquel Simó; i el de La Floresta, Sr. Jaume Setó; el comandant en cap de la Guàrdia Civil, Sr. Vicente Luengo; l’intendent Major de la Guàrdia Urbana, Sr. Enrique Eduardo Fernández i el degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, Sr. Antoni Castro Salomó, a més de diversos membres de l’equip de Govern del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona.

tracking