Diari Més

Reivindicació

Concentració silenciosa davant la Catedral per reivindicar un bisbe català a la diòcesi de Tarragona

El candidat millor situat per substituir Jaume Pujol és de Saragossa

Imatge del col·lectiu davant la Catedral.

Concentració silenciosa davant la Catedral per reivindicar un bisbe català a la diòcesi de TarragonaTwitter @BonsVolem

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·lectiu 'Volem Bisbes Catalans' s'ha concentrat davant la Catedral de Tarragona per manifestar que volen un bisbe català a la diòcesi de Tarragona, en el moment que Jaume Pujol sigui substituït. El candidat millor situat «és l'actual bisbe de Barbastre i MontsóÁngelPérezPueyo, natural de Saragossa», asseguren en un comunicat, i creuen que «la seva formació cultural i eclesial castellana farà molt complicat l'encaix amb la tradició eclesial de la diòcesi i agreujarà la ja difícil situació en què es troba la Conferència episcopal Tarraconense».

El col·lectiu demana «bons bisbes catalans per a les diòcesis del país», i creu que hi ha «prou candidats entre el nostre clergat per assumir aquest ministeri», afegint que no es tracta d'un tema de llengua «és també de cultura eclesiàstica, de sensibilitat per la realitat d'un país que es reconeix majoritàriament com a nació».

Per aquest motiu han organitzat una concentració silenciosa davant la Catedral, volen mostrar el seu «rebuig a què els sigui imposat un bisbe forà».

tracking