Diari Més

Sant Llorenç s'omple per veure les escenes de 'La Passió d'Albinyana'

Demà, dissabte, se celebra a la seu del Gremi de Pagesos el Ball Parlat de Santa Magdalena

Sant Llorenç va acollir una edició especial de la Passió d'Albinyana, que el 2019 celebra 30 anys

Sant Llorenç s'omple per veure les escenes de 'La Passió d'Albinyana'Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església de Sant Llorenç, seu del Gremi de Pagesos, va ser ahir a la tarda escenari de la presentació de l’opuscle de Setmana Santa d’aquesta entitat, que des de fa uns anys aposta per un format diferent del tradicional. En l’edició del 2019, el protagonisme ha estat pels components de La Passió d’Albinyana, que van dur a terme la representació d’escenes de l’Evangeli.

Més d’una cinquantena de persones, entre actors, músics, cantants i tècnics participen en aquesta proposta cultural que va sorgir el 1990 a Albinyana, població del Baix Penedès de poc més de 2.000 habitants, per recollir fons econòmics amb la finalitat de restaurar la figura de l’àngel que corona el campanar de l’església parroquial de Sant Bartomeu. Com a curiositat, el paper de Pilats el fa, des dels inicis, l’actual alcalde d’Albinyana, Quim Nin.

La representació de La Passió d’Albinyana, que aquest any celebra tres dècades, va obtenir el reconeixement del públic assistent, que va omplir l’església de Sant Llorenç en una jornada força emotiva per al Gremi de Pagesos, una de les entitats més antigues de la ciutat de Tarragona. La direcció musical va anar a càrrec del compositor Josep Maria Guitart i la direcció artística de Mercè Sardà.

En el decurs de l’acte, es va procedir al lliurament de les banderes del Sant Sepulcre i de La Pietat –els dos misteris de Setmana Santa del Gremi– a les persones que aquest any seran els banderers de l’entitat. També es va fer un reconeixement a antics portants dels passos.

Santa Magdalena

Per altra banda, l’església de Sant Llorenç també acollirà demà dissabte, a partir de les 18 hores, la segona edició del Ball Parlat de Santa Magdalena, a càrrec de l’Estudi de Música. Aquest ball musical i dramatitzat està dedicat a la copatrona del Gremi de Pagesos. A les 20 hores hi haurà una segona representació.

L’any passat, el Gremi va recuperar el Ball Parlat de Santa Magdalena. La novetat d’enguany es que no es representarà aprofitant la presentació de l’opuscle, sinó dos dies després, i s’amplia a dos passis com a conseqüència de l’èxit de públic de l’edició del 2018.

El ball repassa passatges de la vida de Maria Magdalena i la seva relació amb Jesucrist. Antigament es representava en poblacions com la Nou de Gaià o Bonastre. L’entrada és gratuïta, limitada a l’aforament.

tracking