Diari Més

Política

Berni Álvarez deixarà d'entrenar el CBT si surt escollit regidor pel PSC

La formació socialista presenta els independents millor situats a la candidatura de Ballesteros per ocupar un seient al saló de plens

Sandra Ramos, Berni Álvarez i Cristina Berrio, ahir al matí a l'Anella Mediterrània.

Sandra Ramos, Berni Álvarez i Cristina Berrio, PSC; TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Berni Álvarez, número cinc de la llista que el PSC presentarà a les eleccions municipals del 26 de maig, deixarà de ser entrenador del CBT si surt escollit regidor, tot i que la seva intenció és no deixar en la seva totalitat l’activitat com a tècnic de bàsquet. Berni –com se’l coneix popularment–, junt amb la també independent Cristina Berrio, expresidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), i la portaveu de l’executiva local del PSC i número dos de la candidatura socialista, Sandra Ramos, van ser presentats ahir en un acte celebrat a l’Anella Mediterrània amb la presència del primer secretari del PSC de Tarragona, Santi Castellà.

Berni va manifestar que, si els electors l’escullen per ocupar un seient al saló de plens de l’Ajuntament de Tarragona, «deixaré d’entrenar al CBT». «Prendre la decisió ha estat dur», va dir el tècnic del club blau, qui va apuntar que «mantindré la meva vinculació amb la Federació Espanyola de Bàsquet i la meva relació amb la selecció». En aquest context, Berni va remarcar que «no seria coherent entrenar un club de la ciutat si surto escollit regidor d’Esports». El cap de llista del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, acostuma a posar esportistes de relleu en els primers llocs de la llista a les municipals. El fitxatge més recordat va ser el de l’atleta Natalia Rodríguez, qui va abandonar el govern municipal abans de complir-se un any de la seva elecció.

El tècnic del CBT va manifestar que «tinc il·lusió i ganes de millorar la ciutat en l’àmbit esportiu i de clubs, i també treballar per un vessant social i d’igualtat, i pel llegat dels Jocs Mediterranis, que conec bé perquè hi vaig estar involucrat». Berni, va comentar que un dels seus objectius serà «el turisme esportiu».

Sorpresa a la FAVT

Per la seva banda, l’expresidenta de la FAVT, Cristina Berrio, qui ocuparà la vuitena posició en la llista de Ballesteros, va resumir els seus objectius «en cinc punts principals» i va dir que «em comprometo a treballar pels barris i la ciutat». Berrio proposa la creació de districtes i la figura del regidor de barri, augmentar la seguretat amb policia de proximitat, millorar els locals de les entitats socials, cohesionar i cosir la ciutat amb carrils bici i voreres que facilitin el desplaçament entre barris, i millorar la gestió de les subvencions a les entitats veïnals». En relació a aquest darrer punt, Berrio va dir que «per als veïns les subvencions són un problema perquè, a vegades, no sabem com gestionar-les, ja que la nostra dedicació és altruista».

Berrio va afirmar que «no em consta» que la decisió d’abandonar la presidència de la FAVT de manera precipitada no hagi estat ben acollida en alguns sectors del moviment veïnal de Tarragona. «Sí que és cert que a la meva junta li va sorprendre, perquè ho va saber quan la notícia va sortir als mitjans de comunicació». Berrio va apuntar que «l’Associació de Veïns del Pilar em dona el seu suport».

El número dos de la llista socialista l’ocuparà Sandra Ramos, qui va assegurar que el seu partit «representa la Tarragona plural». «He treballat en diferents entitats culturals i ara vull implicar-me des de la política», va subratllar. Ramos va afirmar que el PSC va arribar al govern de la ciutat el 2007 «amb un projecte il·lusionant que ha funcionat tot i la crisi econòmica».

El primer secretari del PSC a Tarragona, Santi Castellà, va presentar els nous components de la candidatura socialista dient que «és important incorporar gent amb una trajectòria que està valorada en altres àmbits, com el de l’esport i el de l’associacionisme». Castellà va referir-se als Jocs Mediterranis i va afirmar que «ara tenim les instal·lacions d’una ciutat moderna, verda i dinàmica gràcies a l’Anella Mediterrània que, a més, cohesiona la ciutat amb els barris de ponent». Castellà va finalitzar la seva intervenció afirmant que «s’està produint un reagrupament de gent que s’havia allunyat de nosaltres».

tracking