Diari Més

Policial

Un jutge no veu base per a no proclamar el resultat de les eleccions dels Mossos

Un jutge de Tarragona va ordenar separar i guardar totes les peticions per suposades irregularitats de sindicalistes i funcionaris

Imatge de la manifestació convocada per sindicats de mossos i el moviment MosSOS en motiu del Consell de la Policia

Un jutge de Tarragona investiga funcionaris d'Interior i mossos per irregularitats en el vot per correu en eleccions sindicalsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge ha advertit a la Mesa Electoral Coordinadora de les eleccions sindicals en els Mossos d'Esquadra que no existeix cap mesura judicial que impedeixi proclamar els resultats, perquè la seva decisió d'impedir comptabilitzar el vot per correu no implica la suspensió del procés.

En una providència, a la qual ha tingut accés Efe, el titular del jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona subratlla que l'única «responsable» que s'hagi suspès el procediment de proclamació dels resultats de les eleccions sindicals en els Mossos d'Esquadra, del passat 11 de març, és la Mesa Electoral.

Per aquest motiu, el sindicat USPAC, que va guanyar les eleccions comptant únicament el vot presencial, ha exigit a la Mesa Electoral Coordinadora i a la Sotsdirectora General de Recursos Humans de la conselleria d'Interior que validin definitivament l'escrutini i proclamin els resultats.

La Mesa va anunciar al jutge dilluns passat, 18 de març, que havia suspès el procediment electoral, incloent l'escrutini global i l'atribució dels resultats a les candidatures, «mentre l'autoritat judicial no disposi una altra cosa».

Un jutge de Barcelona va acordar abans de les eleccions sindicals, celebrades el passat 11 de març, comptabilitzar els vots per correu per separat dels presencials, davant les sospites que en alguns casos es van començar a tramitar els avals abans de la convocatòria dels comicis, sense l'aval de la Mesa Electoral.

Posteriorment, el jutge de Tarragona va ordenar que no es comptabilitzessin els vots per correu, per «salvaguardar la integritat del procés electoral», de manera que no es veiés afectat per una «possible nul·litat del vot per correu».

En el seu últim escrit, el jutge de Tarragona subratlla que la seva decisió cautelar de no comptabilitzar el vot per correu no té incidència respecte al vot presencial ni de la resta del procediment electoral «i per suposat no suspèn aquest procediment», ja que no afecta «ni l'escrutini ni la proclamació d'electes».

«L'autoritat judicial mai no ha disposat ni acordat la suspensió del procediment electoral, per la qual cosa la decisió de suspendre'l és exclusiva de la Mesa Electoral Coordinadora», exposa el jutge.

El magistrat insisteix en el seu escrit en què la Mesa és l'«única responsable» de la suspensió del procés, si bé li retreu que no pot fer dependre d'una decisió judicial «la continuació del procediment», ja que no existeix una mesura judicial que el suspengui, per la qual cosa «indubtablement» tampoc n'hi podrà haver una que ordeni reprendre'l.

L'escrutini del vot presencial va fer un tomb a l'actual composició en el Consell de la Policia, ja que la victòria va ser per al sindicat USPAC, que fins ara tenia un sol representant, i que va obtenir 2.191 suports, seguit del CME-Trisindical, amb 2.087 sufragis, i del fins ara sindicat majoritari, el SAP-FEPOL, amb 2.054 vots.

No obstant això, si es comptabilitzen els vots per correu, el SAP-FEPOL recuperaria la primera plaça.

Davant l'actual bloqueig, USPAC ha denunciat que la Direcció General de la Policia ha intentat paralitzar el procés electoral perquè el sindicat majoritari pugui mantenir «sine die» els seus actuals representants.

tracking