Diari Més

Solidaritat

Messer finança la instal·lació de gasos medicinals a La Muntanyeta

El nou centre de Bonavista iniciarà l’activitat en el decurs del primer trimestre del 2020

Folgado i Pedregal, ahir al nou centre de La Muntanyeta, en la presentació de l'acord.

La Muntanyeta, nou centre, bonavistaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou centre La Muntanyeta que es construeix a Bonavista i que obrirà les seves portes el primer trimestre del 2020, disposarà d’una xarxa de subministrament d’oxigen medicinal i d’un sistema de buit en totes les dependències, finançada per l’empresa Messer Ibérica amb una aportació de 25.000 euros. El vicepresident de la Fundació La Muntanyeta, Pepe Pedregal, va manifestar ahir que «les persones amb paràlisi cerebral tenen problemes respiratoris i disposar d’una instal·lació que els aporti oxigen medicinal de manera immediata és un fet molt important, ja que no hauran de ser desplaçades a altres centres». «Estem molt contents per la implicació de Messer en aquest projecte, ja que amb la seva col·laboració afegim més qualitat als serveis que oferim a La Muntanyeta Bonavista», va dir.

Per la seva banda, Rubén Folgado, director tècnic de Messer Ibérica, va dir que, amb la instal·lació de la xarxa, «totes les habitacions i les instal·lacions del centre disposaran d’oxigen medicinal», amb la qual cosa «milloraran les condicions de les persones afectades i els farà més fàcil la vida a elles i les seves famílies». Folgado va comentar que «aquesta col·laboració està en línia amb el compromís de l’empresa amb el territori» i, davant la petició de La Muntanyeta, «fem una aportació que correspon a la nostra activitat com a especialista en gasos industrials i medicinals per a donar valor a aquest projecte». Folgado va recordar que clients de Messer Ibérica són hospitals, empreses d’ambulàncies i centres com el Sociosanitari Francolí, la Clínica Monegal o l’Institut Pere Mata.

El nou centre de La Muntanyeta, localitzat a pocs metres de distància del complex esportiu i la piscina municipal de Bonavista, podrà albergar 110 persones, de les quals 60 seran residents i 50 participaran en els tallers, mentre que l’escola continuarà en l’edifici que la fundació té a Sant Pere i Sant Pau, va informar Pedregal. La inversió ascendeix a set milions d’euros, dels quals «ja s’han pagat dos i mig i estem a punt de firmar un acord amb l’Institut Català de Finances per tenir accés a un crèdit de quatre milions d’euros». Pedregal va destacar l’aportació de Messer ibérica i va fer «una crida al teixit social, polític i empresarial perquè ens ajudi».

Representants de la fundació i de l’empresa van fer una visita d’obres a les diferents instal·lacions de l’edifici de Bonavista que acollirà La Muntanyeta.

tracking