Diari Més

URV

La suspensió de l'acreditació del B1 d'anglès afecta a tots els graduats

Fins ara la URV exigia la competència als alumnes que havien acabat els estudis a partir de 2010

La rectora Maria José Figueras i el viecrector Jordi Sardà.

La suspensió de l'acreditació del B1 d'anglès afecta a tots els graduatsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La suspensió de l’exigència de dominar una llengua estrangera en un nivell intermedi (B1) com a requisit previ per tenir la titulació universitària beneficia a tots els alumnes que es van graduar amb el Pla Bolonya a partir del 2010. La Universitat Rovira i Virgili (URV) va iniciar aquell any aquesta nova obligació pels estudiants. Es quedaven fora, no obstant, les últimes promocions de llicenciatures. El 2013 acaben les últimes promocions de llicenciatura.

Abans de 2010, la URV ja informava els estudiants que començaven els seus estudis de la necessitat de dominar aquesta competència lingüística, ja sigui en anglès, francès, alemany i italià) per obtenir la titulació. Entre 2010 i 2019, milers d’estudiants han obtingut el seu títol acreditant que dominen l’anglès o un altre idioma amb un nivell B1. En l’homologació del Cambridge Institute, correspon al PET (Preliminary English Test).

La universitat va descobrir que hi havia 721 estudiants que no havien recollit el seu títol. La causa: no tenien el títol de llengua estrangera. Per aquest motiu, la URV ha decidit eliminar aquest requisit. Així, tots aquests alumnes ja poden recollir a la facultat el seu títol. Fins ara, la URV era l’única universitat pública que exigia aquesta competència lingüística. Ara, se situa com la resta d’universitats, que si bé destaquen l’acreditació del nivell B1 com un mèrit, no és obligatori per obtenir la titulació.

Els alumnes que tinguin l’acreditació poden lliurar-la a la secretaria del seu campus perquè s’incorpori a l’expedient i es faci constar al Suplement Europeu al Títol o equivalent de l’estudiant. En aquest sentit, l’acreditació del nivell B1 i superiors en els quatre idiomes de les PAU permetrà obtenir fins a 2 crèdits anuals.

Una de les novetats del curs 2019-20 serà la posada en funcionament de tres noves dobles titulacions de grau: el doble grau d’Administració i Direcció d’Empreses i Tècniques de Desenvolupament d’Aplicacions Web i Mòbils, que oferiran la Facultat d’Economia i Empresa i l’ETSE; el doble grau d’Enginyeria Biomèdica i Enginyeria de Sistemes i Serveis de Telecomunicacions, que oferirà l’ETSE, i el doble grau en Enginyeria Química i Tècniques de Bioprocessos Alimentaris, que oferirà l’ETSEQ. De cadascun d’ells hi haurà una oferta de 10 places.

tracking