Diari Més

Debat social

El TEDxTarragona anuncia els participants de la cinquena edició

La Sala Trono va viure ahir la ‘Premiere’

Agustí López, responsable de l'organització del TEDx.

El TEDxTarragona anuncia els participants de la cinquena edicióJuan Segovia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala Trono va acollir ahir a la tarda la Premiere del TEDxTarragona, amb la participació del periodista Enric Company i la cantautora Maria Jacobs. L’objectiu d’aquesta activitat de caràcter internacional, que aquest any arriba a la cinquena edició pel que fa a la ciutat de Tarragona, té com a motiu prioritari «difondre idees per afavorir els canvis i que la gent pugui aprofundir en el coneixement de coses com mai s’havia imaginat», va dir Agustí López, responsable de l’equip organitzador del TEDxTarragona.

L’edició del 2019 es farà el 18 de maig al Palau de Congressos. La novetat principal és que les diverses sessions es faran al llarg d’un dia i en dissabte i, al marge de les xerrades, es faran tallers i trobades networking al matí. Per altra banda, El Centre el Seminari serà escenari d’activitats en les quals intervindran participants d’anteriors edicions del TEDxTarragona. A més, també hi intervindran tres alumnes de les escoles que formen part dels TED-Ed Clubs. Els centres són Carmelites, Sant Pau i Sant Sebastià, aquest darrer dels Pallaresos, que han creat grups que s’autoorganitzen per ajudar els infants i joves a identificar els seus interessos i passions per aprofundir en les idees.

López va anunciar que aquest any protagonitzaran les xerrades Neus Roig, doctora en Ciències Humanes i Socials; Ramon Gras, investigador a Harvard; Beatriz Muñoz, bloquera; Lluís Miquel Hurtado, periodista; Sani Ladan, activista camerunès per la defensa dels drets humans; Antonio de la Orza, funcionari de presons, poeta i filòsof; Laia Barbarà, enginyera; Miguel Ángel Hurtado, metge i activista denunciant dels abusos sexuals a Montserrat, i Marta Roqueta, analista de gènere i periodista. Les temàtiques faran referència a nadons robats, la realitat de les presons, la transició cap a una societat sostenible o la cultura popular amb perspectiva de gènere, entre altres.

López va explicar que en l’edició del 2018 van participar 600 persones «i esperem créixer aquest any», mentre que en la primera els assistents van ser un centenar. «El projecte ha crescut i ens hem consolidat a l’agenda d’actes tarragonina com un punt de trobada de noves idees», va dir López.

Les entrades per assistir-hi a les sessions del TEDxTarragona es posaran a la venda pròximament a un preu de 40 euros per al dia sencer, inclòs el dinar, i de 20 euros per participar en les xerrades que tindran lloc a la tarda. Com a novetat de la cinquena edició, els menors de 25 anys i els majors de 65 tindran un descompte del 50 per cent.

El TED «és una organització sense ànim de lucre, dedicada a idees que val la pena difondre, en general en forma de converses breus i potents realitzades pels més importants pensadors i creadors d’avui dia», va dir López. Entre les persones que han participat en activitats del TED destaquen Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Richard Branson, Sal Khan o Monica Lewinski.

tracking