Diari Més

Societat

El Port de Tarragona construeix una canonada contra incendis al Moll de la Costa

El conducte farà 2 quilòmetres de llargada i té l’objectiu de reforçar les mesures de seguretat de l’Autoritat Portuària en cas de foc

Operaris treballen en un dels punts de la canonada entre el carrer Sant Pere i les vies del tren.

El Port de Tarragona construeix una canonada contra incendis al Moll de la CostaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Màquines perforadores treballen al Serrallo des de fa tres setmanes en una obra que té com a objectiu habilitar una llarga canonada de dos quilòmetres que ha de servir per canalitzar aigua. Es tracta de la construcció per part de l’Autoritat Portuària d’una xarxa que ha de servir per proveir d’aigua als bombers en cas d’incendi a les instal·lacions portuàries.

Fonts de l’Autoritat Portuària expliquen que l’objectiu és «augmentar, més encara, la seguretat en cas que un dels sistemes d’hidrants (instal·lació on els bombers connecten les seves mànegues) fallés». Les obres, que tenen un pressupost de 80.000 euros es prolongaran durant els pròxims set o vuit mesos. De moment, els treballs es concentren davant del local de la Colla Xiquets del Serrallo on els operaris han perforat un tram de 70 metres. La canonada, de 30 centímetres de diàmetre, s’instal·larà a 1,20 metres de profunditat.

Aquest llarg conducte discorria en paral·lel a les vies interiors del Port. Els terrenys on es realitza l’obra són propietat de l’Autoritat Portuària que no preveu cap tall del tràfic durant les obres que defineixen com la «prolongació de la xarxa contra incendis d’altes prestacions del port».

La canonada reforçarà les desenes d’hidrants que hi ha repartits pel port. Cada moll disposa de diferents bombes, sempre disponibles pels bombers en cas d’incendi a les instal·lacions. La canonada farà possible que hi hagi un intercanvi de xarxes entre les dues zones del port.

Un cop acabada l’obra, s’instal·laran set nous hidrants: quatre al Moll de la Costa i tres repartits pel barri del Serrallo. Els dos forats perforats de moment pels operaris connecten un tram de 70 metres que discorre per sota del carrer Pere Martell.

Obres a l’antiga seu

El Port de Tarragona vaadjudicar el passat 19 de febrer per 4,7 milions d’euros, les obres de rehabilitació de l’edifici d’oficines de l’antiga seu de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) a la UTE formada per les empreses COMSA, SAU i Gestión Ingeniería y Construcción de la Costa Dorada (GICSA). Les obres, que s’iniciaran a l’abril, tenen un termini de 18 mesos. La intervenció comprèn una rehabilitació integral de l’edifici que, amb 4.828 m² construïts, es destinarà a ús administratiu i serveis. El bloc en qüestió va quedar buit el juny de 2010, quan es van traslladar les oficines a un altre edifici del costat.

tracking