Diari Més

Denuncien la presència d'ocupes i que se senten «impotents i insegurs»

Pedro Pérez tem que «un dia passi alguna cosa» per l’actitud de joves extutelats i altres persones que habiten en una casa de les Escales d’Arbós

Tanca trencada davant la porta de l'habitatge ocupat.

Denuncien la presència d'ocupes i que se senten «impotents i insegurs»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pedro Pérez resideix al número 9 del carrer Escales d’Arbós, a pocs metres de distància del Palau Municipal, i des de fa mesos se sent «impotent i insegur» per la presència d’ocupes en l’immoble del número 7. Per la mateixa situació estan passant altres veïns del bloc. Pérez, educador social del Centre d’Acollida de la Mercè, depenent de la Generalitat, va explicar que algunes de les persones que ocupen l’habitatge «són nois extutelats, ho sé perquè els conec, però ahir mateix –dilluns– vaig veure com entraven a la casa dos homes d’uns quaranta anys, tots parlant en àrab». Pérez va comentar que «la majoria dels nois tutelats estudien i troben una feina, però també hi ha casos d’altres que no tenen interès a fer res». «No han fet cap procés i no treballen ni volen fer-ho», va recalcar. Aquest fet «no té res a veure amb el Centre d’Acollida, com diuen alguns veïns del barri, ja que es tracta de nois extutelats», va remarcar.

El número 7 de les Escales d’Arbós va ser ocupat el passat estiu. Des de llavors, «s’hi fan festes, s’hi consumeix droga i les persones que hi viuen deixen totes les deixalles a la casa i al pati», va dir Pérez, qui va recordar que «l’Ajuntament va desallotjar la casa pel perill que caigui a terra a causa del seu estat i va posar una tanca que va durar dues setmanes perquè van petar la cadena». A l’interior, les persones accedeixen per un forat fet a la porta. «Al principi van ocupar la primera planta i, ara, és tot l’edifici, que sembla un hostel al qual cada vegada va més gent», va dir.

Fa uns dies, «van tornar a trencar una altra cadena que va posar l’Ajuntament i van accedir al meu bloc per les golfes i trencant un vidre, van baixar per les escales i van sortir al carrer per la porta, cosa que ens ha generat molta preocupació als veïns». «Un dia em vaig trobar un jove al pati de la veïna», va subratllar. Pérez va afegir que, «fa tres mesos, vaig fer una instància a l’Ajuntament per un problema de salubritat, ja que tiren tot al pati, on aviat hi haurà paneroles i rates: la casa està plena de porqueria». Fa també tres mesos «vam demanar a l’Ajuntament que posessin una tàpia, però no hi ha hagut cap resposta i cada cop veiem més persones que entren a la casa i que salten pel balcó».

Viure amb por al cos

El veí de les Escales d’Arbós va remarcar que «l’actuació de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra és la correcta, sempre que els truco venen i, fins i tot, han enxampat algun noi, però entenc que tinguin les seves limitacions, ja que la casa és una propietat privada, cosa que imagino complica la seva tasca». Pérez també s’ha dirigit al Registre de la Propietat «per saber qui és el propietari de l’immoble i poder posar-se en contacte, però em van dir que era mort, però a l’Ajuntament em van dir que estava al corrent dels corresponents pagaments».

L’habitatge ocupat consta de tres plantes, «les mateixes que hi ha al meu», i «davant de la situació d’inseguretat que pateixo fins i tot m’estic plantejant anar a viure a un altre lloc, ja que estic de lloguer, perquè tinc por», va comentar Pérez, qui va dir que «ja no sé què fer». Alguns dels ocupes «em coneixen», va ressaltar, per apuntar que, a més, «actuem amb tota impunitat».

Des de fa temps, veïns de la Part Alta denuncien públicament que nois del Centre d’Acollida o que han passat pel mateix es dediquen a fer petits robatoris, com ara de telèfons mòbils i bosses. Pérez va assegurar «que ho fan i s’amaguen en aquest edifici». I pel que fa al consum de droga a la casa, el veí del número 9 va comentar que «des de la meva habitació sento olor a marihuana».

tracking