Diari Més

Medi Ambient

La URV matisa els resultats de l'estudi sobre la qualitat de l'aire als barris de Ponent

Els valors de benzè i butadiè detectats asseguren que estan «molt per sota» dels legislats

Els sensors per analitzar la qualitat de l'aire es van col·locar bàsicament als barris de Ponent.

La URV matisa els resultats de l'estudi sobre la qualitat de l'aire als barris de PonentJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eldoctor Francesc Borrull, coordinador del grup de recerca de Cromatografia Aplicacions Ambientals de la URV i Catedràtic de Química Analítica, ha matissat els resultats de l'estudi que ha fet amb laFundació Mare Terra Mediterràniasobre la qualitat de l’aire als barris de Ponent. Borrull explica que després de quatre mesos de mesures, «s’han identificat i quantificat una quarantena de compostos amb valors similars al d’altres poblacions de la zona avaluades en estudis anteriors», entre ells el benzè i butadiè,coneguts com a cancerígens.

En aquest, es van detectar valors de benzè que oscil·len a l’entorn 1 µg/m3 (microgram/metre cúbic) durant tota la campanya, amb una sola punta durant tot l’estudi en un punt de 2,26 µg/m3. Borrull assegura que el valor «està molt per sota del valor legislat de 5 µg/m3 de mitjana anual, que estableix la normativa».

Pel que fa al butadiè, el valor detectat va ser d'1,3. Aquestestà per sota d’1 µg/m3, trobant-se molt puntualment algun valor que supera els 2 µg/m3. Els valors puntuals coincideixen en períodes de baixa temperatura i fenòmens d’inversió tèrmica a la zona, i que en cap cas no superen els 2,5 µg/m3.

Segons el doctor Francesc Borrull assegura que treure conclusions dels quatre mostrejos «és arriscat» i que els valors trobats «no són molt diferents als que es registren en d’altres poblacions de la zona del Camp de Tarragona». Finalment, considera que caldria fer un seguiment més exhaustiu i durant un període més llarg de temps per poder-ne treure conclusions.

tracking