Diari Més

Societat

Més de 700 persones participen en la Plantada Popular del riu Francolí

Ballesteros ha destacat que aquesta zona és ara «punt d'encontre» entre el centre de la ciutat i Ponent

Moltes famílies han participat en la Plantada Popular.

Més de 700 persones participen en la Plantada Popular del riu FrancolíDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 700 persones s'han aplegat a la llera del riu Francolí, concretament a la ribera de Ponent, per celebrar la 8a Plantada Popular organitzada per Fundació Repsol i l'Associació Aurora. A les 10.15 del matí els primers participants en aquesta activitat enfilaven la ribera en direcció al punt de trobada on es repartia el material necessari per plantar els arbres. JaumeSantosde l'Associació Aurora ha confirmat l'èxit de participació.

Fins a les 11 del matí un grup d'animació feia ballar als més petits, que acompanyats de familiars i amics esmorzaven el refrigeri que oferia l'organització de l'esdeveniment. En total s'han plantat 1.500 arbres de sis espècies diferents, entre ells, tamarius, joncs, saücs i freixes de fulla petita.Santostambé ha incidit en la necessitat de mantenir els arbres que han estat plantats en altres edicions, un manteniment necessari per a seguir en aquesta tasca de recuperació de la vegetació de la llera del riu Francolí.

L'organització ha dividit la zona en tres grans grups, cada participant rebia una polsera amb un color i s'havia de dirigir a la seva zona, fos groga, blava o vermella, per tal de rebre instruccions de com plantar un arbre. Cal destacar la gran tasca de l'Associació Aurora, que setmanes abans han preparat el terreny i s'encarregaran de fer un seguiment de l'espai per tal de cuidar l'entorn.

A l'acte també hi han participat el president de l'Associació Aurora,JuanEscarré, la presidenta de la Federació d'Associacions Veïnals de Tarragona CristinaBerrio, Josep Francesc Font director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona i l'alcalde de la ciutat Josep FèlixBallesteros.

La recuperació del riu Francolí

L'alcaldeBallesterosha volgut destacar la gran tasca de la Fundació Repsol i l'Associació Aurora i «la seva voluntat de col·laborar en la recuperació ecològica de l'entorn del riu Francolí». L'alcalde de Tarragona ha assegurat que «feia més tres dècades que ningú cuidava aquest entorn, de fet era una cicatriu que dividia el centre de la ciutat i Ponent» i ha assegurat que la zona és ara «punt d'encontre, ja que aquestes prop de 22 hectàrees s'estan recuperant».Ballesterosha assegurat que durant anys s'havien plantat diverses espècies invasives a la zona i que ara «s'estan plantant espècies autòctones». «La nostra generació deixa el riu Francolí amb les millors condicions possibles», ha dit. També ha esmentat la intenció de «continuar guanyant trams en direcció a la desembocadura del riu i també en la zona de dalt perquè encara falten hectàrees per recuperar», tot això ha dit que forma part del Pla Parcial L'Horta Gran, que pretén incorporar les zones agràries abandonades del voltant de la llera dreta del riu Francolí.

«En els darrers anys s'estan eliminant captacions il·legals, és a dir, que s'està perdent menys aigua per altres usos i s'està recuperant el cabal permanent del riu Francolí», ha asseguratBallesteros. «Això vol dir que no només la vegetació, sinó que també la fauna vagi arribant progressivament», ha conclòs.

Finalment Josep FèlixBallesterosha volgut destacar la tasca «d'interacció i treball» que du a terme l'Associació Aurora, entitat sense ànim de lucre creada per la iniciativa de familiars de persones afectades de malaltia mental, i la Fundació Repsol en jornades com la d'avui, i destacar la seva «vocació de servei públic amb els ciutadans».

tracking