Diari Més

Urbanisme

L'Ajuntament de Tarragona desbloqueja el projecte per convertir Mas d'en Sorder en hotel

La masia fortificada està datada en el segle XV, disposa d’estructures modernistes i està enclavada entre l’autopista AP-7 i el Golf Costa Daurada

Mas d'en Sorder és una construcció protegida que s'haurà de restaurar per encabir-hi un hotel.

Mas d'en Sorder, TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament procedirà a desbloquejar avui, divendres, un antic projecte per convertir Mas d’en Sorder en un hotel de luxe i facilitar la construcció de 230 habitatges en les àrees d’influència de l’Anella Verda i del Club de Golf Costa Daurada. El projecte està promogut per la societat Mas Maneguet SA. La Junta de Govern Local celebrarà una reunió per procedir a l’aprovació inicial del Pla Parcial Urbanístic 43. El següent tràmit serà l’exposició pública.

Les primeres informacions de l’interès per obrir un establiment hoteler i l’edificació d’immobles arrenquen l’any 1999. Després de diverses vicissituds, a finals del 2015 es van reiniciar els tràmits administratius, després que Mas Maneguet va presentar la pertinent documentació per modificar el POUM.

El projecte preveu la rehabilitació integral de Mas d’en Sorder, abandonat des de fa anys i amb un alt contingut patrimonial que haurà de ser restaurat. El regidor de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Milà, va explicar ahir a aquesta redacció que, a més de la instal·lació hotelera de luxe, «es reserva un espai davant la possibilitat de fer un hotel del tipus rural, així com 230 habitatges que, en tot cas, no seran xalets».

Mentre que les instal·lacions hoteleres estaran situades entre el traçat de l’autopista AP-7 i el camp del Club de Golf Costa Daurada, els habitatges es construiran entre aquest i el pròxim terme municipal del Catllar, prop de les urbanitzacions Pinalbert i Cocons, va explicar el responsable municipal de Territori.

Medieval i modernista

Mas d’en Sorder és una construcció d’origen medieval, que va ser una masia fortificada característica del Camp de Tarragona. De l’edifici sobresurt una cúpula d’estil modernista en la qual es va aplicar la tècnica del trencadís, amb l’aplicació de ceràmica vidrada. El seu autor és l’arquitecte Josep Maria Pujol de Barberà (1871-1949) i la va construir el 1913. A més, destaca una torre de defensa i un conjunt d’arcs. El complex edificat està inscrit en el Catàleg de Béns Immobles del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i està declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Dels elements més antics de l’edifici original cal remarcar la porta principal del mas, formada per un arc de mig punt, datat entre finals del segle XV i inicis del XVI.

tracking