Diari Més

Societat

Inaugurada l'exposició 'Experiències Matemàtiques. Prohibit no tocar' al Moll de Costa

La mostra, que ja es va fer fa dos anys, s’amplia aquest 2019 i ja compta amb 11.000 visites escolars reservades

Dues persones interactuant amb alguns materials de la mostra durant la seva inauguració.

Inaugurada l'exposició 'Experiències Matemàtiques. Prohibit no tocar' al Moll de CostaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona va acollir, la tarda d’ahir dijous, la inauguració de la segona exposició Experiències Matemàtiques. Prohibit no tocar. L’acte es va fer en el marc del dia del nombre Pi, aprofitant que la data (3/14, seguint l’ordre dels calendaris nord-americans) coincideix. La primera edició de la mostra ja es va fer fa dos anys i va tenir més de 8.0000 visitants -4.000 escolars i 4.000 persones del públic general-. Enguany ja hi ha més d’11.000 visites escolars reservades.

En aquesta exposició els visitants trobaran tot tipus de materials de caràcter manipulatiu i lúdic, construïts pel Museu de les Matemàtiques de Catalunya, per experimentar i endinsar-se en el món dels nombres. Els elements tenen diferents nivells de dificultat, en algunes ocasions insten a la col·laboració entre els visitants i presenten petits reptes o mostren aspectes poc habituals i sorprenents de les matemàtiques.

Una de les principals novetats de la mostra respecte a la del 2017 és que l’espai incorpora tot una zona dedicada als alumnes de parvulari. D’aquesta manera es fa una aposta per ampliar el públic i apropar el món dels nombres als més petits.

Els curiosos interessats en assistir a la mostra ho poden fer fins el proper 16 de juny. A més de poder-se visitar de manera lliure, també es podran reservar activitats familiars alguns dissabtes per a realitzar diversos tallers.

Imatge de la inauguració de l'exposició 'Experiències Matemàtiques.Prohibit no tocar', que es pot veure al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

Inaugurada l'exposició 'Experiències Matemàtiques. Prohibit no tocar' al Moll de CostaCedida

tracking