Diari Més

Política

Torra titlla de «vergonyós» que no hi hagi un calendari pel Corredor

El president acusa l’Estat d’«atacar» la llibertat d’expressió per ordenar-li que retiri els llaços grocs

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va reivindicar aquest matí la urgència de concretar un calendari per fer realitat el Corredor del Mediterrani. En una visita al Port de Tarragona, acompanyat del conseller de Territori, Damià Calvet, el president va qualificar d’«autèntica vergonya» que dia d’avui no se sàpiga «quin serà l’any en què finalment podrem comptar amb el Corredor del Mediterrani». La situació d’inconcreció de cara a la connexió ferroviària d’alta velocitat entre Algecires i França impedeix, segons Torra, que el port «creixi», així com les empreses del territori. «Aquests dèficits d’infraestructures són dèficits socials», va subratllar el president. «Un cop més, el reclamem», afegia.

El president va passar tot el matí visitant les infraestructures portuàries de la ciutat. Després de signar el llibre d’honor, es va reunir amb el comitè executiu de l’Autoritat Portuària liderada pel president, Josep Maria Cruset.

Torra va destacar la importància del Port per Catalunya. És un «motor essencial», va dir, «per la República que volem tirar endavant». El president va denunciar la dependència de la Generalitat cap a Madrid per poder prendre les decisions sobre el Port. Torra va rebre les queixes del comitè d’empresa que va valorar de «legítimes i justes» com moltes altres d’altres indrets de Catalunya que «malauradament» la Generalitat «no pot atendre». «El Port presenta beneficis, hauríem de poder-los redistribuir molt millor però no ho podem fer perquè es gestiona fruit de decisions que es prenen a 500 quilòmetres lluny d’aquí», va afirmar. «Necessitem gestionar totes les decisions del Port des de Catalunya», va sentenciar. En aquesta línia, va defensar la necessitat d’un front comú amb el Port de Barcelona.

El president va fer una visita d’una hora i mitja a bord d’un vaixell per conèixer el funcionament de la infraestructura. Al migdia es va dirigir al Vendrell per assistir a la primera Assemblea Municipal de la Vegueria del Penedès. El conseller Calvet va agrair que Torra escollís el Port de Tarragona per «iniciar el coneixement dels ports» catalans. «Representa el reequilibri del país i la seva cohesió», va dir.

Per altra banda, el president va acusar l’Estat d’«atacar» la llibertat d’expressió després que la Junta Electoral Central (JEC) li ordenés fa uns dies que retiri els llaços grocs i les estelades dels edificis públics de la Generalitat en entendre que són símbols partidistes de cara a la campanya de les eleccions generals del 28 d’abril. Torra va defensar que el Parlament va aprovar una proposició que rebutjava la retirada dels llaços i va assegurar que els funcionaris han de poder exercir la llibertat d’expressió per protestar contracontra la presó «injusta» dels líders polítics i socials de l’independentisme. «No volem viure amb por i no ho farem. Està en joc els drets i les llibertats civils i socials i a l’autodeterminació», va afirmar.

Imatge del President del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, el President de la Generalitat, Quim Torra i el conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet.

Imatge del President del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, el President de la Generalitat, Quim Torra i el conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet.Gerard Martí

Imatge de la visita de Torra a l'Auditoritat

Imatge de la visita institucional de Torra al Port de Tarragona.Gerard Martí

Quim Torra, al centre de la imatge, durant la seva visita al Port de Tarragona

Torra: «És una vergonya que no sapiguem quan tindrem el Corredor Mediterrani»Guillem Andrés

Imatge de la visita institucional de Torra al Port de Tarragona.

Imatge de la visita institucional de Torra al Port de Tarragona.Gerard Martí

tracking