Diari Més

Política

La llista electoral de Ballesteros comença a prendre forma

Berni Álvarez o Robert Hernández, dues persones vinculades a l’esport, sonen com a candidats

Berni Álvarez ha estat temptat per Ballesteros per acompanyar-lo a la llista electoral del PSC.

Berni ÁlvarezCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llista del PSC a les eleccions municipals del 26 d’abril, que tornarà a encapçalar l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, comença a prendre forma, tot i que, de manera oficial, no ha transcendit cap nom. Ballesteros sempre ha volgut tenir un representant del món de l’esport a les seves files. L’atleta Natalia Rodríguez va ser regidora i en la pròxima legislatura ho podria ser l’entrenador del CBT Berni Álvarez. Fa dies que circula l’interès de Ballesteros per captar Álvarez, però aquest podria no ser l’únic candidat esportista. També sona el nom del president de l’ADT, Robert Hernández.

El segon lloc de la llista l’ocuparà una dona, així com tots els imparells. Aquest lloc és el que genera més dubtes. En les eleccions de 2015 el va ocupar Elvira Ferrando, en qualitat d’independent, un fet que no convenç a tota la militància socialista de Tarragona. Tot i que Ferrando ha assegurat que Ballesteros li ha demanat que repeteixi com a candidata, altres dones aspiren a ocupar el número dos. El nom que més sona és el de Begoña Floria, però també ho podrien ser Ana Santos o Sandra Ramos, qui va ser candidata del PSC a les eleccions europees del 2009 i persona amb prou pes específic dins del partit, ja que ha estat portaveu de l’Agrupació Socialista de Tarragona. El que està clar és que Floria, Santos i Ramos ocuparan posicions avançades. El dubte pot ser la presència o no d’Elvira Ferrando, qui no compta amb un suport incondicional per part d’alts dirigents socialistes.

No hi ha discussió per al tercer lloc, que molt probablement serà per a Pau Pérez. Qui també tindrà opcions de repetir com a regidor, en funció dels resultats electorals, serà el regidor Francesc Roca, que ocuparà el cinquè lloc, mentre que el setè el podria ocupar Nacho Garcia, de les Joventuts Socialistes, i el novè seria un independent amb capacitat d’aglutinar diferents sensibilitats dins del partit.

Entre els llocs amb més opcions d’aconseguir l’acta de regidors no hi seran Javier Villamayor, Josep Maria Milà i Ivana Martínez, els quals ja han anunciat la seva intenció de no formar part del consistori que sorgeixi de les eleccions del 26 de maig. Cal recordar que les primeres posicions en les eleccions del 2015 les van ocupar, per aquest ordre, Ballesteros, Ferrando, Villamayor, Floria, Milà, Santos, Pérez, Martínez i Roca. La desena de la llista va ser l’exregidora Patricia Antón, que va quedar a les portes de ser escollida.

tracking