Diari Més

Energia

L'AEQT confia en què el reglament de les xarxes tancades es redacti a temps

El secretari general d’Indústria, Raül Blanco, es reuneix a Tarragona

El secretari general d'Indústria, Raül Blanco, ahir, a l'Ajuntament de Tarragona.

El secretari general d'Indústria, Raül Blanco, ahir, a l'Ajuntament de Tarragona.Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) confia en què el reglament de les xarxes tancades, que ha de permetre abaratir el cost de l’energia als polígons químics, estigui redactat en els sis mesos que es van establir com a termini per fer-ho arran de la modificació de la Llei del Sector Elèctric del passat 7 de desembre.

De fet, l’AEQT i representants de Feique (Federación Empresarial de la Indústria Química Española) van participar en una de les reunions de treball a Tarragona que elabora aquest nou reglament amb el secretari general d’Indústria del Govern de l’Estat, Raül Blanco. Blanco va reunir-se amb els representants del sector químic a l’Ajuntament de Tarragona, en una trobada a la qual també va assistir l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros.

La convocatòria de noves eleccions generals, previstes pel pròxim 28 d’abril, podrien suposar un contratemps o fins i tot un fre per al desenvolupament d’aquesta normativa que afecta directament a la futura competitivitat del sector.

Davant la convocatòria de noves eleccions es podrien produir diversos escenaris. Per una banda, que el nou reglament sigui aprovat en el darrer consell de ministres de l’executiu de Pedro Sánchez, el qual seria el més plausible pel sector químic de Tarragona, o bé que hagi d’esperar a la formació del nou govern, que podria ser d’un color diferent de l’actual. En qualsevol cas, el reial decret pel qual es va modificar la norma fixa un termini màxim de sis mesos per redactar el nou reglament.

Després de la reunió de treball a Tarragona, el secretari general d’Indústria va visitar l’empresa IQOXE, a la Canonja (Tarragona), productora d’òxid d’etilè al sud d’Europa.

Les xarxes tancades són una reivindicació històrica del potent sector químic de Tarragona, que suposa el 25% del sector a Espanya, per abaratir costos energètics, ja que l’elevat preu de l’electricitat penalitza la seva competitivitat. El Reial Decret-Llei, publicat al desembre, modificava la Llei 24/2013 del sector elèctric i donava llum verda a les xarxes d’energia elèctrica tancades.

tracking