Diari Més

Tradició

Els Tres Tombs estrenaran un carro amb una barca de Torredembarra

L’any vinent, coincidint amb el 700 aniversari del Gremi de Pagesos, es farà una edició a l’antiga

La darrera barca construïda a Torredembarra, que per primera vegada sortirà en uns Tres Tombs.

Els Tres Tombs estrenaran un carro amb una barca de Torredembarracedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Tres Tombs de Tarragona estrenarà un carruatge i l’última barca que es va construir a Torredembarra, que han estat restaurats per Jordi Rovira, de Can Joanet. L’edició d’aquest any se celebrarà el pròxim diumenge, 17 de març, amb inici a les 11.30 hores a l’avinguda Vidal i Barraquer.

Jordi Rovira, qui participa en l’actual format dels Tres Tombs de Tarragona des de la primera edició, va explicar que «el carruatge és francès i estava destrossat, i la barca és l’última que es va fer a Torredembarra». «Estic molt orgullós de com ha quedat la restauració», va afegir, abans de comentar que, antigament, «les barques es portaven a reparar al calafat en carro». També sortirà «un carro de brossa que només ha participat en una edició, mentre que volia portar un carro del far west, però no podrà venir a Tarragona perquè l’han llogat per fer una pel·lícula». Rovira va assegurar que «Tarragona pot ser la catedral dels Tres Tombs de Catalunya i és l’única de les quatre capitals que els organitza».

El president del Gremi de Pagesos, Raül Font, va dir que, a primera hora del matí, els participants es concentraran davant del jardí de l’antiga Tabacalera per esmorzar, acte en el qual «podran participar les persones que ho vulguin adquirint un tiquet per tres euros», va apuntar Font.

Per altra banda, Font va informar que en l’edició del 2020 farem uns Tres Tombs a l’antiga, coincidint amb el 700 aniversari de l’arribada del Braç de Santa Tecla. El document més antic del Gremi de Pagesos està datat, precisament, coincidint amb aquest esdeveniment. Antigament, la comitiva amb motiu de Sant Antoni sortia de l’església dels pagesos, anava fins a la plaça del mercat, on se sortejava un porquet, i finalitzava al Serrallo amb una gran festa. L’arribada del tractor va suposar el seu final.

El diumenge es podran veure 35 carruatges i més d’un centenar de carrers entre Vidal i Barraquer i la Rambla Nova, on es procedirà a la benedicció dels animals.

Per la seva banda, la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando, va recordar que «fa 39 anys de la recuperació dels Tres Tombs, una edició que es va fer amb quaranta carruatges i enguany participaran prop de 150 cavalls».

Jordi Batet, vocal del Gremi de Pagesos i responsable dels Tres Tombs, va remarcar que vindran carruatges de poblacions de Tarragona com Valls, Tivissa, i també de Molins de Rei, Santa Perpètua de Mogoda o Sant Cugat.

tracking