Diari Més

Societat

Diversos vehicles abandonats «més d'un any» a Bonavista i la Canonja

Els veïns alerten de la perillositat que suposa per a la seva seguretat i la de la canalla del barri

El solar del carrer Vint-i-sis del barri de Bonavista, amb dos vehicles abandonats.

Diversos vehicles abandonats «més d'un any» a Bonavista i la CanonjaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys dos solars del barri de Bonavista de Tarragona acullen vehicles abandonats i fins i tot desballestats. Sense rodes, llantes, ni tan sols vidres a les finestres, aquest és el paisatge amb què han de conviure els veïns cada dia quan surten de casa. Segons una de les veïnes, l’avís de l’abandonament ja és a les oficines municipals tant de l’Ajuntament de la Canonja com el de Tarragona.

Per una qüestió dels límits entre tots dos municipis, hi ha zones del barri que Tarragona atribueix la responsabilitat a la Canonja, però aquest darrer no n’acaba de fer seguiment, segons els mateixos veïns. Es tracta en tot moment de denúncies de particulars ja que l’Associació de Veïns, amb qui va parlar aquest diari, no tenia constància ahir que hi hagués aquesta queixa.

El solar on se n’acumulen més –cinc, tot i que dos d’ells desballestats i, per tant, més visibles– és el que està a tocar del carrer Vint-i-sis de Bonavista, però que seria terme municipal de la Canonja, un solar proper a un supermercat i que és utilitzat per diversos veïns per aparcar els seus vehicles diàriament. Alguns, però, decideixen deixar-lo allà en llargs períodes. Segons la normativa, un cotxe no pot estar més de 48 hores estacionat al mateix lloc de la via pública. En aquest cas, se li col·loca un adhesiu avisant de la infracció i s’intenta localitzar el propietari del vehicle. Es tracta, però, de vehicles als que els han arrencat ja les matrícules.

Si el ciutadà no el retira, l’administració ha d’emetre un decret al BOE per retirar-lo, en uns tràmits que es poden allargar un any. Això, segons la normativa tarragonina, que afecta, això sí, un altre solar, aquest ubicat al carrer Catorze, on hi ha un altre cotxe també desballestat.

Segons apunten els mateixos veïns, l’abandonament perllongat de vehicles desballestats provoca sensació d’inseguretat, ja que en més d’una ocasió han hagut d’avisar la canalla del barri perquè no hi jugui amb petards o foc. Un incendi no només perjudicaria aquests cotxes sinó també altres vehicles de la mateixa zona d’estacionament o els edificis. Això, a banda de la imatge de degradació que es genera.

tracking