Diari Més

Restauració

Diversos candidats aspiren a fer-se amb la concessió del restaurant Tòful de Mar

El responsable del Iot no ha fet entrega de les claus de l’establiment al seu propietari, la Generalitat, i s’exposa a la imposició d’una multa econòmica

El propietari del Tòful de Mar va entregar les claus i desmuntar el restaurant el desembre passat.

Diversos candidats aspiren a fer-se amb la concessió del restaurant Tòful de MarOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat va informar ahir a aquesta redacció que «són diverses» les persones que han presentat ofertes per obtenir la concessió del restaurant Tòful de Mar, localitzat a la platja Llarga. Economia i Hisenda no va facilitar el nombre final de propostes concurrents perquè «es poden presentar en qualsevol registre de l’administració» i encara en podrien arribar més a la seu central d’aquest organisme. El període hàbil va finalitzar a les 14 hores del passat 8 de març.

Finalitzada la fase de recepció, la Mesa de Contractació celebrarà dos actes públics on s’obriran el sobre B, amb l’avantprojecte d’adaptació del local i el pla d’explotació i funcionament, i el sobre C, amb la proposta econòmica. Les dues convocatòries tindran lloc a la seu de la Secretaria d’Hisenda, a Barcelona, els dies 4 i 15 d’abril del 2019, a les 11 del matí.

Tancat des del desembre

El restaurant Tòful de Mar va tancar portes el diumenge 14 de desembre de l’any passat a requeriment de la Generalitat, propietària de l’edifici, després de més de dotze anys d’activitat. El concessionari va fer entrega de les claus a l’administració catalana i va procedir al desmantellament de les instal·lacions, tan interior com exteriors. No va seguir el mateix procediment el propietari del Iot, establiment que comparteix edifici amb el Tòful de Mar, qui va decidir mantenir obert el seu bar.

La Generalitat va publicar al DOGC, el dilluns de la setmana passada, un requeriment per al qual el concessionari del Iot disposava de vuit dies hàbils –fins al pròxim dijous– per retornar la possessió de l’establiment. L’edifici del Tòful de Mar i del Iot formen part del complex de la Ciutat de Repòs i Vacances –l’antiga Ciutat Residencial–, que pertany a la Generalitat.

Fonts del Govern van confirmar que l’anunci es va publicar després de dos intents infructuosos de notificar al propietari la resolució de desnonament administratiu per recuperar la possessió i, d’aquesta manera, poder treure la seva explotació a concurs públic. D’acord amb la normativa en matèria de patrimoni, l’incompliment pot comportar multes coercitives de fins al 5% del valor de l’immoble.

Concessió per 10 anys

La concessió serà per un període de 10 anys des de la data de formalització, amb un cànon mínim de licitació de 34.247,81 euros anuals (sense impostos), millorable a l’alça en les ofertes que hagin presentat els diversos licitadors.

En el plec de condicions que analitzarà la Mesa de Contractació la primera quinzena d’abril destaca que aquest òrgan valorarà, juntament amb l’oferta econòmica i tècnica, aspectes relacionats amb la gestió ambiental del restaurant. Així mateix, es tindran en compte els criteris socials dels projectes, com ara la possibilitat de contractar persones a l’atur, amb discapacitat, o treballadors de la mateixa localitat; mesures per garantir la paritat de gènere i la conciliació familiar; la capacitat de generar llocs de treball indefinits i de qualitat, o el compromís de contractar proveïdors i empreses locals.

tracking