Diari Més

Economia

Els propietaris del PP-10 vendran els terrenys a Ten Brinke Group

L’alcalde Ballesteros diu que «per a mi l’important és que avui torna a caminar el Pla Parcial»

Seu central de Ten Brinke Group a Holanda, que aquest any celebra el seu 117 aniversari.

Els propietaris del PP-10 vendran els terrenys a Ten Brinke GroupCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ten Brinke Group ha estat l’escollit per la junta de propietaris dels terrenys del Pla Parcial-10, on havia d’anar Ikea, per comprar els solars localitzats en l’àrea d’influència de l’Anella Mediterrània. La firma holandesa està especialitzada en la construcció de centres comercials. Aquest any celebrarà el seu 117è aniversari. Actualment, es troba en la seva quarta generació i ha estat un grup actiu en la indústria de la construcció durant més d’un segle. Ten Brinke Group «ha passat de ser una empresa executora de construcció a ser una empresa de construcció innovadora i activa internacionalment, un contractista general, un promotor de projectes, un proveïdor de capital i un inversor amb més de 850 empleats», segons es defineix. El grup té 26 sucursals, distribuïdes pels Països Baixos, Alemanya, Espanya, Portugal i Grècia.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha manifestat avui a aquesta redacció que «per a mi l’important és que avui torna a caminar el Pla Parcial», després d’anys en què la interessada a obrir unes instal·lacions a l’Anella Mediterrània fos la multinacional sueca Ikea. Ballesteros ha comentat que «espero que siguin seriosos i compleixen». L’alcalde ha expressat el seu «agraïment al Banc de Sabadell, que tenia una finca, a la Generalitat, i en concret a l’Incasòl, que va retirar un contenciós, i als propietaris dels terrenys, que han fet una gestió clara i per afavorir els interessos comuns». Amb la urbanització de la zona «dignificarem una de les entrades a la ciutat, una antiga aspiració de Tarragona que ja estava present en el pla urbanístic que Cantallops va dissenyar als anys vuitanta», ha dit Ballesteros.

Nova licitació

L’alcalde de Tarragona ha avançat que «ja podrem adjudicar la urbanització, que s’haurà de licitar novament, ja que s’ha superat el calendari». Ballesteros s'ha mostrat convençut que «les obres podran començar a finals d’aquest any». L’alcalde ha recordat que Ten Brinke Group «haurà de presentar el projecte i demanar la llicència a la Generalitat, administració que serà la que l’haurà de tramitar». Amb altres paraules, Ballesteros ha remarcat que «ara la pilota està a la teulada de la Generalitat».

Per altra banda, Ballesteros ha afirmat que «se’n va Ikea, però arriben uns inversors més forts, interessats en l’àmbit comercial, hoteler i residencial». En aquesta zona «s’han de construir prop de 500 habitatges», ha dit.

tracking