Diari Més

Empreses

Els compradors del PP-10 no tenen assegurada la llicència comercial

L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros recorda que la decisió última està en mans de la Generalitat

La futura zona comercial s'ubicarà entre l'Anella Mediterrània i la T-11 a l'altura de les Gavarres.

Els compradors del PP-10 no tenen assegurada la llicència comercialGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta de propietaris dels terrenys immersos en el PP-10, on hi havia d’instal·lar-se la multinacional sueca Ikea, decidiran avui, dilluns, a qui venen 68.000 metres quadrats de superfície. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va manifestar ahir a aquesta redacció que «el comprador no té garantida la llicència comercial, que l’haurà de donar la Generalitat després d’estudiar quin projecte voldrà fer. Cal dir que, ara per ara, l’administració catalana no és partidària de fer noves grans superfícies comercials a Catalunya.

Dos grups aspiren a fer-se amb els terrenys del que, en els darrers anys, s’ha conegut com el Pla Parcial d’Ikea. Es tracta de la firma andalusa Bogaris i l’holandesa Ten Brinke. Ballesteros va comentar que, dels tres operadors interessats, un, conegut com El Turronero, va ser descartat. La venda està valorada en 15,7 milions d’euros.

L’alcalde de Tarragona va comentar que els dos grups que aspiren a fer-se amb els terrenys «tenen al cap posar instil·lacions hoteleres i d’ús comercial». Aquestes futures intervencions se sumarien al projecte de construir un sociosanitari i una residència per a la gent gran, la qual cosa «demostra que hi ha confiança en invertir a Tarragona». Per altra banda, Ballesteros va indicaf que Ikea tenia previst fer tres centres comercials a l’Estat, concretament a Tarragona, Girona i Almeria, i, segons les seves paraules, «no farà cap dels tres perquè Ikea ha canviat el seu model de negoci». La multinacional sueca, com també ho estan fent altres grans cadenes, estan optant per obrir botigues de proximitat al centre de les ciutats en lloc de fer-ho en polígons comercials de l’estil del de les Gavarres. Aquesta seria la causa per què Ikea ha desestimat la possibilitat d’instal·lar-se al voltant de l’Anella Mediterrània.

Ballesteros va valorar de manera positiva la futura arribada d’instal·lacions comercials al PP-10 i va dir que «és important que hi hagi interès». A més, va subratllar que el desenvolupament del polígon que s’urbanitzarà en la zona d’influència de l’Anella Mediterrània «permetrà la construcció de prop de cinc-cents habitatges, dels quals es podran beneficiar les persones joves».

Amb la venda dels terrenys per part de la junta de propietaris es podrà donar per tancada una primera fase de la cronologia que afecta el PP-10 i que va començar el 2012, quan Ikea va signar un protocol d’intencions i va ser una reserva d’opció de compra.

tracking