Diari Més

Religió

Càritas demana més dones en les estructures de govern de l'Església

En un comunicat, l’organització es mostra partidària d’un tracte igualitari i no discriminatori

Imatge d'una de les seus de Càritas a Tarragona, en aquest cas la del carrer Armanyà.

Càritas demana més dones en les estructures de govern de l'EsglésiaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el marc del Dia Internacional de la Dona, que se celebra avui, Càritas de Tarragona s’ha declarat partidària que l’Església doni un major protagonisme a aquest sector de la societat. En un comunicat, Càritas fa referència a la importància de posar fi a la discriminació de la dona en tots els sectors de la societat, i afegeix que, «també en l’àmbit eclesial reclamem el tracte igualitari i no discriminatori de la dona, amb total respecte a la seva dignitat i llibertat personals». En aquest context, demana «la incorporació efectiva de les dones en els processos de presa de decisió de l’Església, en la seva organització i en les seves estructures de govern».

En un apartat del comunicat, Càritas Tarragona, comenta que, «des del nostre compromís diari en la transformació de la realitat que afecta a les dones en situacions molt precàries, fem una crida a tota la societat i als homes en particular a canviar, a denunciar les conductes masclistes que segueixen dificultant la vida diària de moltes dones, a no ser còmplices de la desigualtat i a ser agents actives en la construcció d’una societat de persones iguals i lliures de violència».

Càritas recorda que, a la diòcesi de Tarragona, aquesta entitat «acompanya anualment a més de 500 dones en diferents processos d’apoderament, formació, inserció social i laboral».

Per altra banda, Càritas «insta als poder públics a desenvolupar polítiques proactives per assegurar la igualtat efectiva, l’accés a tots els drets de ciutadania i la garantia d’una protecció i assistència adequades». També va dir que «la violència masclista es manifesta de múltiples formes, sovint es veuen normalitzades pels usos que sustenta la societat patriarcal». «Tot i que la desigualtat ha guanyat visibilitat, no sempre en som conscients i reconeixem aquestes violències diàries suportades per les dones», va dir Càritas en el seu comunicat.

Més responsabilitat per la dona

En termes similars es va pronunciar ahir l’arquebisbe de Barcelona i cardenal, Joan Josep Omella, qui va desitjar que hi hagi cada cop més dones amb responsabilitats a l’Església. «No podem fer tots el mateix, però dignitat de les dones i responsabilitat dintre de l’Església sí», va dir, per afegir que «una altra cosa és imaginar el poder». Omella va remarcar «no vull dir que fem igual quantitat de dones i homes, però el que sigui capaç de fer-ho que ho faci».

tracking