Diari Més

Política

Del Campo es perfila com a cap de llista de Ciutadans a les generals

L’exdiputat tindrà com a oponent a les primàries a María Luisa Díaz, coordinadora a Altafulla

Sergio del Campo, en primer terme, opta a tornar a encapçalar la llista de Ciutadans a les generals.

Del Campo es perfila com a cap de llista de Ciutadans a les generalsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sergio del Campo, fins fa uns dies diputat al Congrés, i la coordinadora de l’agrupació d’Altafulla, Marí Luisa Díaz López, són els dos candidats a les primàries de Ciutadans a Tarragona que competeixen per decidir qui encapçalarà la llista d’aquesta formació a les eleccions generals del 28 d’abril. Els afiliats podran dipositar el seu vot des de les 10 del matí de demà, divendres, fins a les 10 hores del dissabte.

Del Campo va presentar ahir la seva candidatura en una roda de premsa en la qual va afirmar «espero poder donar suport a Albert i Inés a Madrid», i va afirmar que «surto a guanyar i, per aconseguir-ho, ho donaré tot». La normativa de Ciutadans estableix que la persona que guanyi les primàries encapçalarà la llista electoral, però els noms de la resta de membres que la componguin els decideix l’organització.

Del Campo, qui va assegurar que «mai m’he refiat de les enquestes», va apuntar «lluitaré per treure el millor resultat a Tarragona on, com va dir Rajoy, és la província més plural d’Espanya, ja que els sis diputats que van ser escollits en les darreres eleccions són de sis formacions diferents».

El ja exdiputat va remarcar que «és lògic» que Ciutadans no pacti amb el PSOE la pròxima legislatura, «perquè el que ha fet en els vuit mesos que ha governat és com per perdre la confiança». «Pedro Sánchez ha tingut com a socis els independentistes i vol una nació de nacions, cosa que nosaltres no compartim», va dir.

Del Campo va reunir-se ahir amb militants de Ciutadans, als quals va explicar els arguments que defensarà a la campanya electoral si és escollit com a candidat del partit. «Després de dues legislatures al Congrés, he reflexionat amb la meva família i el partit si em tornaria a presentar, perquè vaig ser pare fa quinze mesos» i entre el divendres i el dissabte «veurem si els afiliats m’atorguen la seva confiança».

L’exdiputat vol tornar a Madrid «perquè han quedat moltes coses per fer» i per defensar «Tarragona, que és l’eterna oblidada». En aquest context, va recordar que «hi ha temes dels quals els parla des de fa vint anys, com la variant de Vandellòs, cal millorar les inversions en rodalies, fer que els pressupostos es compleixin, i treballar per les condicions dels 190.000 pensionistes que hi ha a la província».

Del Campo ha estat portaveu de Treball i Seguretat Social, portaveu de la comissió del Pacte de Toledo i ha presentat al Govern més de 90 preguntes relacionades amb Tarragona.

tracking