Diari Més

Successos

Un mosso fora de servei salva un ancià de morir cremat a Tarragona

Els fets va passar dijous passaten una parcel·la que cultiva al barri de Sant Salvador

Els agents es van despenjar des d'un balcó per entrar a la casa

Els agents es van despenjar des d'un balcó per entrar a la casaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un agent dels Mossos d'Esquadra fora de servei va salvar un veí de 83 anys de morir en una foguera en la que cremava restes de poda en una parcel·la de Tarragona, encara que també va patir cremades greus en atendre'l.

Dijous passat, un veí de Tarragona anomenat Teo va fer una foguera en una parcel·la que cultiva al barri de Sant Salvador, però va ensopegar amb la forca amb la qual treballava i va caure dins del foc, ha relatat l'agent, anomenat Jesús, a Efe.

Jesús netejava la parcel·la veïna i quan ja marxava va veure que Teo no hi era, de manera que es va acostar a mirar i es va adonar que l'home «estava al mig de la foguera».

L'agent va saltar la tanca que separava les dues finques i va agafar Teo «per l'espatlla i la cintura per treure'l del foc» en una operació que «es va fer eterna».

La parcel·la es troba en una zona a la qual s'accedeix per una pista abrupta i difícil de localitzar, per això el mosso va avisar diverses persones -la seva dona, el seu cap i el propietari de la parcel·la- per guiar l'ambulància.

L'ambulància els va traslladar de seguida a l'hospital Joan XXIII de Tarragona, però van ser derivats al Vall d'Hebron de Barcelona.

Teo va ingressar a la unitat de grans cremats de l'hospital barceloní amb cremades de primer, segon i tercer grau.

Jesús, de la seva banda, també va ser derivat a Barcelona davant el risc de patir una lesió crònica als dits de la mà dreta per les cremades de segon grau i segueix en rehabilitació.

«He pogut visitar el Teo, que haurà de passar per cinc operacions, i encara que jo era allà de casualitat, em sap molt greu no haver arribat abans», comenta emocionat l'agent.

tracking