Diari Més

Les veus més joves de la catedral

El Cor Jove de la Schola Cantorum de la Catedral de Tarragona està format per una vintena de cantaires

Actuació del Cor Jove de la Schola Cantorum dels Amics de la Catedral de Tarragona.

Les veus més joves de la catedralCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Schola Cantorum de l’Associació dels Amics de la Catedral de Tarragona va ser fundada l’any 1988, a iniciativa de mossèn Miquel Barbarà i Anglès. L’any passat celebrava els trenta anys de vida amb quatre seccions a ple rendiment: el Cor, el Cor Jove, el Cor infantil Estels i l’Orquestra. Entre tots, sumen prop de 140 persones que, de manera desinteressada, dediquen temps i ganes a fer música per a la ciutat.

Anna Mateu és la directora del Cor Jove, la formació que incorpora una vintena de cantaires d’edats compreses entre els catorze i els quaranta anys, i que només durant el 2018 van oferir un total de disset concerts. El seu repertori inclou músiques del món, espirituals negres, música de pel·lícules, musicals, música religiosa i música popular, i participen tant en les celebracions més assenyalades de la Catedral, com també en altres esdeveniments socials, religiosos i solidaris en diversos recintes, capelles i santuaris.

«Intentem no fer peces summament difícils, que ens costin molt de treball i no les puguem assolir, sinó peces boniques, que agradin al públic i sobretot, que els cantaires les cantin a gust», explica Mateu. Això, sí, afegeix, «el que fem, ho fem bé». Segons detalla la directora, als assajos es treballa de manera intensiva per tal d’educar la veu i projectar-la de manera que quedi «neta i ben treballada». La formació fa un assaig setmanal, tots els dimecres de 20 a 21.30h.

El Cor Jove de la Schola Cantorum es pot escoltar a l’interior de la Catedral en dies com Dimecres de Cendra, Diumenge de Rams, durant la celebració del Corpus o la Vetllada al Claustre. Tot i això, també col·laboren habitualment amb altres projectes, com ara concerts solidaris amb altres Corals, la Marató de TV3, PROIDE, o la interpretació de Nadales, i l’acompanyament en celebracions de caire particular com ara casaments i comunions. En aquest sentit, Anna Mateu, que també és directora del Cor Estels, vol posar l’èmfasi en el fet que la formació està completament oberta a la ciutat: «poden comptar amb nosaltres a dins i a fora de la Catedral, ens poden venir a conèixer i veure que tenim molts vessants, perquè el nostre repertori és molt ampli».

Mateu, que també canta amb el Cor de grans, assenyala que el cant coral està en plena forma a la ciutat, i que, en l’àmbit de la Catedral, això ha estat possible gràcies a mossèn Miquel Barbarà i Anglès: «hi ha un abans i un després. Fa trenta anys a la Catedral no hi havia coral. I ara hi ha quatre seccions gràcies a ell, que n’ha estat el gran impulsor. La resta l’ajudem i estem al seu servei, i ho fem molt contents i amb tota la il·lusió».

Per Mateu, l’experiència de cantar en un escenari com la Catedral no es pot descriure amb una altra paraula que no sigui «meravellosa», i més ara, afegeix, «que l’orgue ha estat restaurat i sona tan bé».

tracking