Diari Més

Política

L'exconseller Rull podria ser el cap de llista per Tarragona a les generals

El PDeCAT valora l’opció que qui va ser responsable de Territori i Sostenibilitat, ara jutjat al Suprem, encapçali la candidatura

Josep Rull, en el manteniment d'espècies vegetals que es va fer al Francolí el juny del 2017.

L'exconseller Rull podria ser el cap de llista per Tarragona a les generalsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller de la Generalitat Josep Rull, en presó i qui aquests dies és jutjat pel Tribunal Suprem per la seva participació en el procés independentista que viu Catalunya, podria encapçalar la llista del PDeCAT per la circumscripció de Tarragona a les eleccions generals del 28 d’abril. La formació nacionalista celebrarà demà, dimecres, un Consell Nacional extraordinari del qual sortiran les llistes que presentarà a les quatre circumscripcions catalanes. Qui té més punts per ser el número dos o, fins i tot, encapçalar la llista per Tarragona si finalment no ho fa Josep Rull, és Ferran Bel, actual diputat i secretari d’organització del PDeCAT. Bel també va ser alcalde de Tortosa des de l’any 2007 i fins al 8 de febrer del 2018, data en la qual va presentar la seva renúncia al càrrec.

Res està decidit, ja que continuen les converses que mantenen el PDeCAT i la Crida de l’expresident Carles Puigdemont, davant la possibilitat d’anar junts a les eleccions generals. En qualsevol cas, hi hagi o no acord, les candidatures de les quatre circumscripcions catalanes competiran a les eleccions que decidirà la composició del nou Congrés dels Diputats sota la marca JxCat. De la mateixa manera que Josep Rull podria ser el cap de llista per Tarragona, Jordi Sánchez ho seria per Barcelona i Jordi Turull per Lleida.

Negociacions de darrera hora

Bel està convençut que «s’està avançant» en les negociacions amb la Crida per «intentar ampliar» les candidatures per a les generals però adverteix que «no hi ha res tancat». Bel, considera que les diverses candidatures s’han de vertebrar «entorn del PDeCAT» i «evidentment han de tenir presència» de gent amb «molt bagatge» al partit.

El secretari d’organització del PDeCAT defensa que la seva formació està duent a terme un exercici de «generositat» per incorporar «diferents actors» en la configuració de les llistes. En el Consell Nacional extraordinari de demà està la clau per saber si el que fins ara no és una notícia oficial, que Rull serà el candidat per Tarragona, es confirma.

Bel ha dit que al PDeCAT tenen «capital humà de primera línia» i que les seves candidatures tindran «la millor gent». Amb tot, ha reiterat la seva voluntat de no tancar-les «només a la gent del PDeCAT», sinó obrir-les també a altres projectes.

Tot apunta que l’executiva del PDeCAT podria reunir-se avui, dimecres, d’urgència, per acabar de perfilar un acord definitiu amb la Crida de Puigdemont.

Rull va ‘fer Francolí’

Josep Rull, en la seva qualitat de conseller de Territori i Sostenibilitat, va participar l’11 de juny del 2017 en el manteniment d’espècies vegetals que es van plantar amb motiu de l’activitat Fem Francolí!, feta en el marc de la Setmana de la Natura el 15 de març del mateix any, prop del Pont de Santa Tecla. En aquella ocasió, Rull va manifestar que «l’alternativa no és la resignació», en referència al procés polític.

tracking