Diari Més

Medi Ambient

ERC creu que hi hagut una «actitud mal proporcionada» en la tala d'arbres a Sant Salvador

Un regidor de Pallaresos, preocupat perquè l’actuació arribi al poble veí

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC veu amb preocupació com avancen les feines de la maquinària i els operaris que treballen en una tala d’arbres a la zona del Mas d’en Garrot al barri de Sant Salvador. «S’han malmès alguns camins, els llentiscles i alguns arbres mediterranis com roures, alzines i oliveres», assegura el portaveu republicà Pau Ricomà, qui creu que hi ha hagut una «actitud mal proporcionada» en aquesta actuació. Es tracta d’una tala autoritzada per la Generalitat en una finca privada de 58 hectàrees encarregada pel propietari.

Els treballs tenen l’objectiu de «reduir el nombre d’arbres per disminuir la quantitat de combustió existent», segons fonts del Departament d’Agricultura i, així, evitar les conseqüències nefastes d’un possible incendi. La tallada d’arbres a la zona més plana de la vall persegueix recuperar «les antigues zones obertes de la finca pel seu ús com a pastura, molt útils com a àrea tallafoc, àrea de seguretat i de baixa combustibilitat en cas d’incendi forestal». Ricomà apunta que l’Anella Verda «és un espai natural molt sensible que hem de tractar amb especial cura».

Per altra banda, el regidor de Serveis de Pallaresos, Xavier Marcos, regodir d'Independents dels Pallaresos (IP), també es mostra preocupat per si la tala arriba al terme municipal veí. «Entrin o no, el que s’està fent és una tala massiva d’arbres sense causa justificada», lamenta Marcos. «És preocupant», afegeix, qui recorda un cas semblant fa quatre anys. Aleshores, però, la tala es va produir en terreny públic i l’Ajuntament va poder actuar. Pallaresos va aprovar una ordenança que limitava el pas pels camins de la maquinària en funció del seu tonatge.

La tala d’arbres ha afectat, almenys, a una alzina centenària. La plataforma Platja Llarga TGN denunciava aquest dilluns el tall d’algunes branques d’aquesta alzina. Agricultura confirma que s’ha talat aquest arbre i ho justifica assegurant que s’ha fet perquè «dificultava el pas de vehicles pel camí». «Aquesta actuació s’ha fet amb el màxim de cura i no ha malmès ni ha posat en risc a la integritat de la resta de l’arbre», asseguren des de la Generalitat.

La tala de centenars d'arbres ha eixamplat alguns camins del Mas d'en Garrot.

ERC creu que hi hagut una «actitud mal proporcionada» en la tala d'arbres a Sant SalvadorCarles Gosálbez

tracking