Diari Més

Municipal

L'Impuls a la FP Dual i l'ampliació dels Plans d'Ocupació, novetats de Tarragona Impulsa el 2019

Es destinaran prop de 6 milions d’euros a polítiques actives d’ocupació, un 4,28% més que el 2018

El regidor Francesc Roca en la roda de premsa de balanç de Tarragona Impulsa.

El regidor Francesc Roca en la roda de premsa de balanç de Tarragona Impulsa.Mauri Fernández

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'increment de l'aposta per la Formació Professional Dual, l'ampliació de les places de plans d'ocupació i la realització d'un estudi socioeconòmic de les zones de la Tarragona són algunes de les novetats de la regidoria d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic per aquest 2019. El regidor Francesc Roca ha presentat el balanç de les principals actuacions realitzades durant l'any passat i el conjunt del mandat i ha presentat un pressupost de l’àrea per al present exercici de 5.941.386 euros, xifra que suposa un increment del 4,28% respecte l'any passat.

L'Ajuntament de Tarragpma aportarà 2.259.191 euros de fons propis per a polítiques activies d'ocupació i, a banda, gestionarà 3.682.195 euros aportats per altres administracions.

Una de les principals novetats d'aquest 2019 és l'augment de l'aposta per per la Formació Professional Dual, en què l'Ajuntament de Tarragona duplicarà el nombre de places ofertes, passant de les 33 aquest any a les 17 l'anterior.

Enguany també s'encarregarà un estudi per conèixer la realitat socioeconòmica específica dels onze districtes de la ciutat. Els resultats d'aquesta diagnosi permetran dissenyar actuacions a mida de les necessitats específiciques de cada zona de Tarragona.

En el marc de les actuacions de desenvolupament econòmic local, enguany també s’engegarà un nou pla d'ocupació que permetrà que deu persones gaudeixin d'un contracte laboral durant sis mesos en l'àmbit de la jardineria. En total, 181 persones participaran en aquests plans.

A més d’aquests novetats, també es mantenen les línies d’actuació del 2018 en àmbits com el foment de l’ocupació, la intermdiació laboral i l’orientació professional, any en què 4.010 persones van participar en algun dels serveis oferts per Tarragona Impulsa.

Durant l'any 2018 es van posar en marxa, com a novetat, programes de mobilitat laboral com l'Erasmus Plus, que permetrà en dos anys que 24 persones puguin realitzar pràctiques laborals en un país de la Unió Europea. També el programa Ubica't, que es va estrenar amb un centenar de participants i que facilita l'orientació de persones desocupades.

Una altra de les novetats de l'any passat, l'obertura d'una línia específica d'ajudes per a treballadors autònoms, s'ha saldat amb 73.112,965 euros repartits a 32 responsables de nous negocis de la ciutat.

El regidor Francesc Roca ha valorat l'esforç realitzat en el foment de les polítiques d'ocupació durant els darrers anys: «Des de 2015 fins a 2019, els recursos econòmics dedicats a l'orientació, formació i inserció laboral s'han incrementat un 24%, passant dels 4 milions d'euros als gairebé 6 M euros contemplats en el pressupost vigent». Pel que fa a les principals actuacions realitzades en aquest mandat, Roca ha destacat «l'impuls de la col·laboració amb els diferents agents del territori, que ha permès impulsar actuacions com la Fira de Camins FP o el Fòrum d'Inversió Catsud, l'obertura de línies d'ajudes a la contractació, la redacció del pla d'acció dels polígons de la ciutat o la consolidació dels programes Yuzz i Open Future».

tracking