Diari Més

Ajuntament

Els tarragonins no hauran de votar els projectes dels Pressupostos Participatius

Les sis propostes que han superat el tall, després de fer-se la selecció de les que eren viables, es distribuiran els 200.000 euros de dotació

L'arranjament de la plaça dels Infants és un dels projectes que es faran.

Els tarragonins no hauran de votar els projectes dels Pressupostos ParticipatiusCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tarragonins podrien votar des d’avui, dilluns, i fins al 31 de març, els projectes seleccionats per formar part dels Pressupostos Participatius, però no serà necessari. Les sis propostes que han superat el tall es distribuiran els 200.000 euros amb què estan dotats, segons va informar ahir a aquesta redacció el regidor José Luis Martín. L’edil va dir que avui, dilluns, es farà una reunió per oficialitzar la decisió presa.

Entre els projectes que es duran a terme en el marc dels Pressupostos Participatius n’hi ha de ben curiosos, com pintar murals en façanes del Barri del Port amb motius del passat romà de la ciutat o posar més arbres al Parc del Francolí. També es repartiran els 200.000 euros un projecte per dotar de més ombra els parcs de la ciutat, instal·lar equipaments esportius en espais oberts dels barris de la ciutat, adaptar dutxes a les platges per a persones amb mobilitat reduïda o arranjar la plaça dels Infants.

No han superat el tall

Diverses propostes no han superat el tall per formar part de la nova fase d’aquesta iniciativa municipal que, finalment, no es durà a terme. En alguns casos, ha estat per afectar altres administracions o per tractar-se d’iniciatives ja projectades, com és el cas de la que planteja fer la gran biblioteca de la ciutat a l’antiga Tabacalera o a la presó de l’avinguda, o l’obertura d’un centre cívic a l’antic edifici del Banc d’Espanya.

De les propostes que s’han quedat en el camí, n’hi ha de sorprenents, com la que plantejava fer curses solidàries a partir de l’adopció d’un ànec fent una aportació de cinc euros, o la d’eliminar el tràfic de combustió a la ciutat a partir de promocionar autobusos elèctrics i carrils bici.

En el bloc de propostes que no han passat a la fase de votacions es troben, també, crear un laberint anglès i una cafeteria al Parc de la Ciutat, recuperar la figura del sereno, fer un jardí al solar que va quedar després de la demolició de l’Hostal del Sol, permetre la presència de gossos a la platja tot l’any, per exclusivament per a vianants les dues coques de la Rambla Nova més pròximes al Balcó del Mediterrani, reformar un sector del Parc del Francolí o habilitar un camp de rugbi a l’Anella Mediterrània.

José Luis Martín va manifestar que «valorem de manera molt positiva la participació de la gent», en la que ha estat la primera edició dels Pressupostos Participatius. L’edil va dir que «els projectes que han estat seleccionats, per tractar-se de propostes factibles i que no estan afectades per altres administracions, es duran a terme». A causa de les quanties econòmiques que precisava la seva execució, «fa possible l’acceptació de tots que els que s’haurien de sotmetre a votació».

Per altra banda, Martín va avançar que l’Ajuntament no farà ús d’una clàusula que li permetia incloure els seus propis projectes. L’eliminació d’aquells que no són viables i el fet que només hagin quedat sis projectes susceptibles de ser votats per la ciutadania, és la causa per la qual l’Ajuntament no utilitzarà la clàusula i, per tant, els proposats per la gent seran els que es durant a terme en els pròxims mesos.

tracking