Diari Més

Carnaval

Tarragona celebra amb brillantor la darrera rua d'Aquí hi ha Marro

La ciutat es va bolcar per veure l’actuació de les quinze millors comparses de l’any passat, omplint tots els espais del recorregut festiu

Una de les participants de les comparses guanyadores de l'any passat.

Les millors comparses del Carnaval enlluernen la ciutat amb fantasia i ballGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Rua de Lluïment va acollir ahir, diumenge, a la tarda, les disset millors comparses de l’edició de l’any passat del Carnaval de Tarragona. Per a una de les formacions, Aquí hi ha Marro, va ser un dia especial, inoblidable. Aquesta comparsa va viure la seva darrera rua abans del seu comiat definitiu. Aquí hi ha Marro ha estat present en totes les rues, des que Tarragona va recuperar el Carnaval coincidint, també, amb la de la democràcia. Durant trenta anys ha estat present als carrers de Tarragona. L’any vinent, serà la gran absent. Alícia Navarro, l’alma mater d’Aquí hi ha Marro des de la fundació de la comparsa, va dir minuts abans d’iniciar el darrer recorregut que «estem bé». «Avui –per el lector ahir diumenge– tenim més consciència que és el final d’una llarga trajectòria». «Tot i que ho tenim molt clar que ho deixem, estem emocionats», va dir.

Navarro va comentar que «el grup de treball de la comparsa, que és el qui ha pres la decisió, ja va comunicar el passat mes d’octubre a tots els membres que aquest seria l’últim Carnaval per a nosaltres». «Ja en aquell moment alguns vam plorar, com va ser el meu cas», va recordar Navarro, qui va apuntar que «vam decidir que ens ho prendríem com una festa». Per aquest motiu, en la Rua de l’Artesania de dissabte «no van fer coreografies, vam deixar que cadascú s’expresses com volia i, també per ser la darrera rua, vam escollir una vestimenta senzilla, la característica de l’Oktober Fest». Un cop els membres d’Aquí hi ha Marro va finalitzar el recorregut a l’avinguda de Catalunya, els components de la comparsa van comentar que «mai ens havia semblat tan curt», va dir Navarro.

Mentre la responsable d’Aquí hi ha Marro conversava amb Diari Més, pocs minuts abans de l’inici de la Rua de Lluïment, moltes persones es van acostar a Navarro per desitjar-li bons auguris i bona sort. «És el que hem recollit en trenta anys, en els quals hem fet molts amics», va remarcar.

Els canvis generacionals han estat, en part, la causa de la desaparició d’Aquí hi ha Marro. «Dels que vam començar va tres dècades en quedem 5 o 6», va indicar, per afirmar que «avui sortim un centenar de persones, però el gruix de la comparsa era, actualment, d’unes cinquanta». Aquí hi ha Marro va sortir en la tretzena posició, just per davant de les comparses de la Reina i del Rei Carnestoltes.

El Carnaval de Tarragona es caracteritza per la inspiració a l’hora de crear un vestuari festiu que cridi l’atenció de l’espectador. Enguany, a més de les tradicionals vestimentes de fantasia, que en alguns casos no representen res específic, també s’han pogut veure formacions d’aranyes, de samurais i escenografies pensades en l’Àfrica.

Les disset comparses que van participar en la Rua de Lluïment van ser Disc 45, Amics de la Part Alta, Som i Serem, La Ballaruga, Aerodance, Cromatic Fusion, Nou Ritme, Associació de Veïns Residencial Palau - Torres Jordi, Cayo Largo, L’Albada, La Tarraco de Luxe, Sinnus, La Unió, Platinum, Colours Fantasy, Carmelites i, com no podia ser d’altra manera, Aquí hi ha Marro.

Drag Queens & Drag King

El Carnaval de Tarragona continua avui, dilluns, amb una programació que s’iniciarà a les 12.05 hores al Mercat Central, on el jurat farà el segon sondeig per determinar quina comparsa serà l’encarregada de portar el regnat de l’any 2020. Per altra banda, a les 20 hores, a l’Antiga Audiència, serà el torn del judici del Rei Carnestoltes, a qui, a poc a poc, se li acaba el seu mandat. Poc després a les 21.30 hores, al Teatre Metropol, se celebrarà la catorzena edició del Certamen Drag Queens &Drag King. Enguany es recupera el format i es fa gran. Els espectadors podran gaudir de totes les modalitats. Aquesta activitat està organitzada pels Amics de la Part Alta.

De la programació de demà, dimarts, cal esmentar de manera especial l’enterrament del Rei Carnestoltes i la crema del Ninot, la Ninota i la Bóta. L’acte començarà a les 22 hores, a la plaça de la Font. Tot seguit, es donarà a conèixer el veredicte del concurs de comparses d’enguany i el lliurament dels guardons, penons i cremallers.

tracking