Diari Més

La Concubina, el Rei i els Ninots prenen avui els carrers de Tarragona

Dissabte se celebrarà la Rua de l’Artesania, amb sortida a Ramón y Cajal a les 18 hores

Ahir, al Mercat Central, es va repartir la típica botifarra d'ou en l'estand La Teca i la Meca.

La Concubina, el Rei i els Ninots prenen avui els carrers de la ciutatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El darrer cap de setmana de Carnaval comença avui, divendres, amb diverses propostes en les quals el Rei Carnestoltes i la Concubina tindran un especial protagonisme. Després de tombar per algunes escoles de la ciutat, a les 13 hores els representants de les comparses Nou Ritme i Cromàtic Fusion visitaran el Mercat Central –on ahir es va repartir botifarra d’ou– per fer el vermut i puntuar les millors parades participants en el concurs Vivim el Carnaval al Mercat. A les 17.15 hores, a la plaça Corsini, començarà un espectacle infantil amb la companyia Picarols i a les 18.30 hores, al mateix escenari s‘iniciarà la celebració de la IV Passarel·la de Disfresses dels Voltants del Mercat, una activitat en què intervindran nens de 3 a 13 anys, que podran lluir la seva disfressa: la millor i la més original tindran premi.

Per altra banda, a les 19 hores, al magatzem social de l’Associació de Veïns del Barri del Port, al carrer Sant Miquel, tindrà lloc un concurs de disfresses. A la mateixa hora, a l’Espai Jove Kesse, en la qual hi haurà una festa de persones que aniran disfressades.

La festa es traslladarà a la plaça de la Font a les 19.30 hores, amb la Plantada dels Ninots, i mitja hora més tard començarà la Farra dels Ninots. Aquesta activitat, organitzada per la Colla la Bota, està oberta a totes les persones que vulguin visitar i mostrar al Rei Carnestoltes i la Concubina diversos racons etnogastronòmics de la Part Alta. El seguici recorrerà diversos carrers del barri per acabar al Totem Cafè, on els Ninots faran l’últim ball de la nit.

Per altra banda, a les 21 hores, al Teatre El Magatzem, la comparsa Los Malotes i Oscàrboles se celebrarà la Nit de Carnaval, un espectacle amb el repertori típic de les agrupacions gaditanes. La jornada d’avui finalitzarà a les 24 hores, amb una festa organitzada pels Xiquets de Tarragona i que tindrà lloc a l’antic Hostal del Sol.

Dels actes de demà, dissabte, sobresurt la Rua d’Artesania. Les comparses iniciaran el recorregut a les 18 hores, a Ramón y Cajal, i es dirigiran cap a la Rambla Nova i Rovira i Virgili, per finalitzar a l’avinguda de Catalunya.

El Carnaval, al Port

El Port de Tarragona i, concretament, el Teatre del Serrallo, és un altre dels pols d’atracció del Carnaval. El pròxim diumenge dia 3 de març, a les 12 hores, aquest escenari acollirà una activitat familiar amb Akustic Karaoke. En aquest espectacle per a tots els públics, es pot escollir entre més de 100 cançons de tots els estils, idiomes i èpoques, i pujar a l’escenari. Es pot anar disfressat a cantar o a escoltar un música. És una activitat gratuïta i les invitacions són a participo.cat.

tracking