Diari Més

Neteja

Veïns de Constantí, molestos pels abocaments fora de la deixalleria

L’Ajuntament està treballant en la licitació d’un nou contracte de la neteja, després de desvincular-se del Consell Comarcal

Les deixalles, abocades als accessos de la deixalleria, a Constantí, ahir.

Veïns de Constantí, molestos pels abocaments fora de la deixalleriaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels terrenys de l’avinguda de les Forques de Constantí, a tocar de la deixalleria, va aparèixer aquesta setmana ple de matalassos, pneumàtics, peluixos i altres materials. Els veïns ho van denunciar ahir a través de les xarxes, indignats, per la «manca de civisme, educació i convivència» d’alguns. Poc després de difondre’s, l’Ajuntament de Constantí es va intentar posar en contacte amb el Consell Comarcal –l’espai és de la seva propietat i competència– però no va ser possible i l’alcalde, Òscar Sánchez, va ordenar que els operaris municipals se n’encarreguessin. «No podem estar així, per higiene i per estètica», va dir a aquest mitjà poc abans de comprovar que el mateix Consell Comarcal ja hi havia enviat el seu servei de neteja.

Abocaments com aquest, segons l’alcalde, se succeeixen de tant en tant, especialment quan diumenge tanca portes la deixalleria i arriben camions amb càrrega. Alguns d’aquests decideixen abocar-la, però en aquesta ocasió destacava per la seva voluminositat. «Com aquesta vegada és la primera, però sol passar», diu l’alcalde de la localitat.

Qüestions com aquesta, diu, van ser motiu suficient perquè l’any passat el consistori decidís desvincular-se del contracte de la neteja comarcal i iniciar els tràmits per licitar el seu propi. Segons Sánchez, això comportarà algunes millores, com ara noves illes de contenidors, l’increment del servei de recollida de la brossa, i dues altres novetats: la compra d’una màquina de neteja amb aigua a pressió per a les voreres i la recollida de la poda dels arbres.

«Hi ha una gestió deficient», assegura l’alcalde de Constantí, tot i reconèixer que ahir van actuar en aquest espai d’abocaments. Al ple del mes de juliol, van rescindir el conveni de la gestió de serveis mediambientals amb el Consell Comarcal amb els vots a favor de l’equip de govern i del Partit Popular, mentre que el PDeCAT es va abstenir i ERC i ICV-EUiA hi van votar en contra. D’aquesta manera, amb la nova licitació, creuen també que podran comptar amb un major control sobre el servei que s’ofereix.

tracking