Diari Més

Andrea Mazzanti. Presidenta del Reial Club Nàutic de Tarragona:

«Ens agradaria que a les escoles de Tarragona es fes la 'Setmana blava'»

Andrea Mazzanti ha estat escollida presidenta del Reial Club Nàutic de Tarragona, sent la primera dona en ocupar aquest càrrec al club

Mazzanti, aquest dimecres, a les instal·lacions del club.

«Ens agradaria que a les escoles de Tarragona es fes la 'Setmana blava'»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—La primera dona president en 140 anys d’història del RCN Tarragona. Ja era hora?

—Sí, tot i que fa una mica de respecte, és una gran responsabilitat. Hem de demostrar més que mai que les dones no som millors ni pitjors que els homes, però que podem pensar d’una manera diferent. La candidatura que vam presentar també era paritària, perquè estem convençuts que l’equilibri sempre és el millor, i que l’equip necessita aquestes dues maneres de pensar.

—La massa social del club també manté aquest equilibri?

—Sí, pel que fa als socis, el club està molt equilibrat, perquè som una entitat que ofereix moltes possibilitats. La nostra missió i objectius són la vela i el rem, però tenim altres coses fantàstiques, com classes dirigides, una piscina a tocar del mar, gimnàs, pàdel. Som l’únic club de Tarragona que pot oferir tot això, a més d’un ambient social molt bonic, que es va generar amb el rem i que volem que s’acabi traslladant a la resta de les seccions.

—Un dels grans projectes que tenen sobre la taula és la renovació de la concessió de Nàutic SA.

—Jo sempre divideixo el club en dues parts. Una és tota la part social. Tenim molt clar el que volem fer i amb quines persones comptem per fer-ho, tot i que diàriament convidem als socis perquè s’hi sumin i ens ajudin en tot aquest procés. L’altre és Nàutic SA, que és la pedra fonamental sobre la qual es basa la continuïtat del club pel que fa als espais i els recursos. L’anterior junta va presentar un projecte que està ben pensat, ara estem esperant l’aprovació del Ministeri de Foment. Quan la tinguem, començarem a treballar en el finançament, que tenim clar que serà mixt, i en algun retoc del projecte. Per tant, ara estem una mica expectants. Però tot plegat fa del Nàutic un club fantàstic, que en els pròxims anys pot arribar a ser increïble.

—Quines novetats tenen en ment posar en marxa?

—Primer, que a totes les seccions hi hagi una gran participació. Les seccions estrella són la vela i el rem, però tenim seccions de gimnàstica i activitats dirigides, pàdel, pesca, moto nàutica i natació, i les volem impulsar totes. Dins de la secció de rem, ens agradaria posar en marxa el rem de mar, una modalitat que serà olímpica d’aquí a vuit anys. Volem fer créixer el rem en llagut, i introduir programes relacionats amb la responsabilitat social corporativa, que hi hagi persones que puguin venir a remar com a part d’una teràpia. D’altra banda, tenim el rem olímpic, que funciona molt bé, i ho veiem com l’exemple a seguir en les altres seccions. I en la resta de seccions hem de fer grans revolucions positives. La vela ha crescut molt, la junta anterior havia fet una bona feina, però volem molt més. Com pot ser que una ciutat com Tarragona, amb la població que hi ha, tingui aquesta quantitat de gent navegant? Estem en un procés de reflexió interna per veure com ho podem canviar. També volem potenciar el pàdel, que havia sigut molt important, i volem recuperar la gent que va marxar i tota aquella que vulgui venir nova. L’equip femení va pujar de categoria l’any passat i hi ha moltes ganes de fer pàdel i de fer club. També pensem en fer un dia de la pesca, perquè tothom pugui venir a conèixer la disciplina i el club. Hi ha moltes idees i moltes possibilitats, pensant també en col·lectius específics, perquè no vol el mateix un nen de cinc anys que un adolescent, un adult actiu o una persona gran.

—També han afirmat que volen obrir Tarragona al mar.

—Fa poc vaig tenir l’oportunitat de parlar amb l’alcalde i li vaig comentar que em sembla molt curiós que una ciutat com Tarragona tingui, a les escoles, la Setmana blanca, però no la Setmana blava. Em sembla estrany que no vinguin a tastar el mar, i una de les idees que tenim és impulsar aquesta Setmana blava. En definitiva, hi ha molta feina i ens arromangarem per fer-la, perquè al final el mar és de tothom, i aquest és un club que també està obert a totes les persones.

tracking