Diari Més

Els artistes del territori podran plasmar el seu art en centres de transformació elèctrica

La iniciativa s’emmarca en el projecte ‘Murs que Parlen’

Imatge d'una de les intervencions plàstiques a Torreforta.

Els artistes del territori podran plasmar el seu art en centres de transformació elèctricaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos artistes del territori podran actuar plàsticament en vuit centrals transformadores de Tarargona gràcies ala inciativa que ha posat en marxa laConselleria de Joventut, Neteja Pública i Medi Ambient. La iniciativa, que s’emmarca en el projecte Murs que Parlen, s’ha presentat aquest dimecres i compta amb la coordinació i projecció artística de l’entitat Polígon Cultural i la cessió de les centrals transformadores en col·laboració amb l’empresa Endesa.

Les intervencions tindran lloc a vuit centres de transformació (ubicats a diferents zones de Tarragona com el centre ciutat, Vall de l’Arrabassada, Campclar, Riu Clar, Sant Pere i Sant Pau i Bonavista), a banda d’un macro mural a l’Espai Jove Kesse.

Aquesta setmana l’entitat Polígon Cultural obrirà la convocatòria perquè els artistes interessats puguin participar-hi. Cal enviar un currículum artístic actualitzat i un portafolis de treballs anteriors a l'adreça poligoncultural@gmail.com. Els artistes seleccionats rebran 1.000 euros en concepte d'honoraris, material, elevadors, allotjament i transport.

Un dels requeriments de la convocatòria és que tots els artistes hauran de desenvolupar propostes inspirades en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS 2030) de les Nacions Unides, que inclou els àmbits següents: igualtat de gènere, gestió de l’aigua, recollida selectiva, accés a l’energia sostenible, conservació de mars i oceans i la preservació de la biodiversitat. Les intervencions plàstiques es desenvoluparan connectades amb el veïnat i la comunitat propera a cadascun dels centres de transformació.

El projecte Murs que Parlenté com a objectiu apostar per l’art urbà a la ciutat. Des de la seva existència s'han pintat23 murs (9 dels quals de gran format); un inventari d’art urbà; cinc rutes d’art urbà; una ruta interactiva, sis micro intervencions; i catorze tallers i laboratoris de creació.

tracking