Diari Més

Alarma pel despreniment d'un mur a la Baixada de la Peixateria que va ser enderrocat fa anys

Begoña Floria diu que «el despreniment ha estat progressiu i no ha representat cap perill»

La façana que ha caigut

Alarma pel despreniment d'un mur a la Baixada de la Peixateria que va ser enderrocat fa anysGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Restes d'un edifici de la Baixada de la Peixateria que va ser enderrocat per deixar visible un sector del Circ de Tarraco, corresponent a la Porta Triumphalis, es va desprendre ahir en part. Aquest procés es va iniciar fa anys i ja el 2017 es va detectar una esquerda vertical entre aquesta paret i la cantonada de la façana darrera de la casa. Els episodis de pluges de la passada tardor van contribuir al procés de despreniment d'un mur de maçoneria, construït amb pedres, calç i fang. «El despreniment ha estat progressiu i no ha representat cap perill per la casa ni per les persones que visiten la Capçalera», ha manifestat la regidora de Patrimoni, Begoña Floria.

L'Oficina de Projectes i Patrimoni Històric elaboren una memòria tècnica i el mur, «que no és de cap casa, sinó la resta d'una paret divisòria dels patis darrers de les cases de la Baixada de la Peixateria», ha dit Floria. «L'Ajuntament acabarà d'enderrocar el fals contrafort de manera controlada, excavarà arqueològicament el tou de terres i altres restes del voltant, i prepararà el basament per reconstruir un nou mur d'obra ceràmica de forma atalussada», ha explicat la regidora de Patrimoni. La Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de la Generalitat ha de valorar el projecte abans de poder executar-lo. La decissió la prendrà en el decurs d'aquesta setmana.

Floria, ha remarcat que, «davant de la situació generada pel despreniment d'un tros del fals contrafort, fet que va provocar certa alarma, s'han col·locat unes tanques per separar el sector del mur malmès de l'àrea visitable del Circ».

tracking