Diari Més

Carnaval

La comparsa Som i Serem & Urban Style guanya la Disfressa d'Or

Un espectacle de llum, música i ball ha omplert l’arena i les grades de la Tarraco Arena Plaça en una nit de diumenge inoblidable

L'actuació de la comparsa guanyadora, Som i Serem.

La comparsa Som i Serem guanya la Disfressa d'OrGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un públic entregat en tot moment ha viscut en directe la vintena edició de la Disfressa d’Or, que per primera vegada s'ha celebrat en diumenge. Una gala que ha guanyat la comparsa Som i Serem & Urban Style amb la temàtica de la reina africana Mekatilili. En segona posició ha quedat Sinhus Sport amb la temàtica Samurai.

La resposta dels espectadors no ha pogut ser millor. La gala, en la qual han competit catorze comparses i dues han actuat com a convidades, ha estat presentada per Carles Carrasco, actor, director i formador d’artistes tarragoní que ha participat en musicals com Chicago, La jaula de las locas, My fair lady, Hermanos de Sangre o Mamma Mia!, entre altres. Carrasco ha aportat la seva experiència, fent participar i divertint a uns aficionats al Carnaval que han omplert la Tarraco Arena Plaça.

La gala ha començat amb dotze minuts de retard que el públic ha perdonat. Les llums de la TAP s'han apagat i Carrasco, acompanyat d’altres cantants, ha interpretat una peça inicial creada per a l’ocasió i que feia referència a aspectes que envolten el Carnaval tarragoní i una frase premonitòria: «Dia i nit, lluitant per un somni».

Acostumat a dirigir espectacles de gran format, Carrasco ha convidat els assistents a fer l’onada. La primera comparsa que ha sortit a l’escenari de la TAP ha estat Aerodance, que ho ha fet a les 20 hores i 22 minuts. Després, en les dues pantalles que hi havia als laterals de l’escenari, s'ha fet un repàs de les dinou comparses que han guanyat la Disfressa d’Or, començant per La Ballaruga i seguint per Aquí hi ha Marro, comparsa que va imposar-se en la segona edició i que enguany viurà el seu darrer Carnaval.

Com succeeix en el Concurs de Castells, en la mesura que es presentaven les comparses, els aplaudiments eren més sorollosos en una banda de la plaça que en altres. La primera a concursar ha estat el Col·lectiu de Dones de Sant Salvador, amb una especial màquina del temps; seguida de La Ballaruga, que ha posat a l’escenari una aranya negra, i la tercera comparsa ha estat Fotem-li canya, i així fins a les catorze que han participat en el format competitiu.

Carrasco no ha oblidat la reivindicació en un Carnaval festiu i s'ha referit a «les dones que lluiten per la igualtat social».

tracking