Diari Més

Societat

Tarragona inaugura el passeig marítim del Miracle

El tram remodelat compta amb una rèplica del Balcó del Mediterrani, voreres més amples i un carril bici de doble sentit

Joan Sabaté, Àlvaro Sánchez, Josep Maria Cruset, Damià Calvet i Josep Fèlix Ballesteros destapant la placa davant del 'balconet'.

Tarragona inaugura el passeig marítim del MiracleShaila Cid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tarragonins ja poden passejar pel nou passeig marítim del Miracle. Aquest migdia, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha inaugurat les obres de remodelació de la zona propera al mar. En l'acte, també hi ha participat el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset; l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros; el subdelegat de Govern a Tarragona, Joan Sabaté; i el secretari general de Ports de l'Estat, Álvaro Sánchez.

El nou passeig marítim de Tarragona ja està agafant forma, a la passarel·la que es va inaugurar el juny passat s'hi suma l'ampliació de la vorera destinada als vianants i un carril bici de doble direcció.Les obres de remodelació de l'Autoritat Portuària han comptat amb un pressupost d'1 milió d'euros, que se sumen als 2 milions que es van invertir en la passarel·la que connecta la Rambla Nova amb la platja del Miracle. El nou tram també compta amb una rèplica del Balcó Mediterrani per connectar emocionalment amb els tarragonins.

Amb la finalització del passeig marítim, el sector de costa de la platja del Miracle quedarà connectat amb un carril bici amb l’escullera i el barri del Serrallo, per una banda, i la platja de l’Arrabassada, per l’altra.

Segons el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, en les obres del passeig s'han tingut en compte «criteris inclusius i de jardineria sostenible», ja que s'han plantat 3.200 arbres i arbustos de fins a 35 espècies diferents. Alguns dels trams del passeig han ampliat la vorera de 3 a 8 metres pensats per a la comoditat dels ciutadans. Cruset també ha agraït a totes les autoritats implicades en la seva remodelació i al seu antecessor, Josep Andreu, que va tirar endavant el projecte.

Pel que fa a Josep Fèlix Ballesteros ha valorat positivament la feina feta i assegura que «quan el Port i la ciutat van de la mà tots els tarragonins surten guanyant». El batlle ha recordat que el passeig no havia patit cap canvi des de fa uns 40 o 50 anys. També ha explicat als presents que la reforma de la plataforma del Miracle, que té un pressupost de 700.000 euros,s'iniciarà després d'aquest estiu. Un cop tot estigui llest, es «podrà gaudir de 7,5 quilòmetres de passeig de vida ciutadana i familiar», ha afegit.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha recordat que fins a arribar a aquest punt ha costat molt, ja que s'ha tardat en definir el projecte final a més d'altres tràmits. Tot i això, ha valorat de forma positiva «la voluntat de treballar plegat en benefici dels ciutadans» i ha afirmat que cal seguir treballant per «connectar més i millor la ciutat amb el Port».

Diversos curiosos s'han acostat per veure la inauguració del nou tram que passarà a denominar-se passeig marítim del Miracle. D'altres ho han fet des de la passarel·la, inaugurada l'any passat. Cruset, Calvet, Ballesteros i Sánchez han recorregut el passeig i després dels parlaments, han destapat una placa commemorativa davant de la rèplica que s'ha fet de Balcó del Mediterrani. El president Josep Maria Cruset també ha regalat a les autoritats presents una maqueta a petita escala del 'balconet' amb diverses peces, que són les que s'han col·locat al terra del passeig.

tracking