Diari Més

Consell Comarcal

Sabaté informa als alcaldes que s'estudiarà la viabilitat dels baixadors de tren

La reunió va servir per abordar la creació de matrícules per localitzar masies aïllades

La trobada amb el subdelegat del Govern de l'Estat va reunir la majoria dels alcaldes de les poblacions del Tarragonès.

Sabaté informa als alcaldes que s'estudiarà la viabilitat dels baixadors de trenCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Comarcal del Tarragonès va reunir ahir a la tarda la majoria dels alcaldes de les poblacions de la zona, en una trobada amb el subdelegat del Govern de l’Estat, Joan Sabaté, i el director dels Serveis Territorials d’Interior, Joan Carles de la Monja Martín. En el seu decurs, es van abordar temàtiques relacionades amb la xarxa ferroviària del territori. El president del Consell Comarcal, Daniel Cid, va manifestar a aquesta redacció que Sabaté va explicar l’estat de la construcció del tercer fil, «que ja arriba fins a Altafulla», i la voluntat de «repescar la línia Reus-Roda per a trens de mercaderies». En relació a la construcció de baixadors a Tarragona i Reus, Cid va comentar que «s’han de fer estudis poblacionals per saber quantes persones es poden beneficiar». «S’ha de veure les dimensions que haurien de tenir», va afegir. Cid va afegir que la trobada, «feta de manera distesa», va ser «molt satisfactòria per les respostes que hem obtingut del subdelegat del Govern. En qualsevol cas, «cal en consens del territori», va dir.

Accés a zones aïllades

Per altra banda, Joan Carles de la Monja Martín va exposar l’estat de la qüestió pel que fa a les matrícules de masies i urbanitzacions de zones allunyades de les poblacions. Aquest sistema «ja l’han començat a aplicar alguns ajuntaments, com el de Vila-seca», va dir Cid. Pel que fa a la Generalitat, el pla està en marxa i consisteix a dotar a aquestes zones allunyades d’una eina per facilitar als serveis d’emergència, com ara els Bombers, a localitzar-les amb facilitat. En el cas de produir-se un incident en una masia que disposi de la matrícula, donant la identificació als serveis d’emergències aquests disposaran de les coordenades per localitzar-la, a més de les característiques dels camins i la manera d’arribar-hi com més aviat millor. «Es tracta de posar en solfa aquelles zones del territori que es troben lluny de nuclis habitats importants», va remarcar Cid.

L’existència de les matrícules també es considera un bon sistema «per prevenir incendis forestals en espais aïllats i poc accessibles», va posar com a exemple d’utilitat d’aquest sistema en el qual treballa la Generalitat el president del Consell Comarcal del Tarragonès.

Un tercer punt abordat a la reunió d’alcaldes del Tarragonès amb el subdelegat Sabaté va ser el referit a les videocàmeres de seguretat en aquelles poblacions que no disposen de policia local. Les càmeres poden registrar accions irregulars de conductors de vehicles que poden ser identificats traslladant les imatges als Mossos d’Esquadra.

tracking