Diari Més

Urbanisme

El canvi de canonades d'aigua a Cala Romana porta 4 mesos de retard

La substitució dels tubs d’uralita, prohibits des dels anys 90, es farà en plena temporada d’estiu

Els veïns de Cala Romana confiaven que el canvi de les canonades es faria al llarg d'aquest hivern.

El canvi de canonades d'aigua a Cala Romana porta 4 mesos de retardDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de substitució de les actuals canonades d’aigua de Cala Romana, d’uralita, havien de començar el passat mes d’octubre, segons va informar l’Ajuntament. Aquesta redacció ha pogut saber que l’inici del canvi dels tubs, que ja acumula un retard de gairebé quatre mesos, es retardarà, com a mínim, fins a la primavera. No serà fins al plenari municipal de març que se sotmetrà a aprovació una intervenció que els veïns fa mesos que esperen i que ara veuen que els pot afectar en plena temporada de platja. Entre els residents existeix el temor que les obres generin molèsties, tenint en compte que les obres s’allargaran fins als mesos d’estiu.

El projecte preveu la substitució d’un total de 6.522 metres de canonades que tenen la particularitat que contenen amiant, un material altament perillós i prohibit des dels anys 90 a causa de la seva toxicitat.

Segons va anunciar l’Ajuntament el mes de setembre de l’any passat, quan la previsió era iniciar les obres a l’octubre, la intenció era fer la intervenció per fases, aplicant un calendari a decidir per l’adjudicatari del projecte i les parts interessades. El període de temps per dur a terme el canvi de totes les canonades, amb el corresponent aixecament de carrers, tenia una durada màxima de quatre mesos, segons va anunciar l’Ajuntament en el seu moment.

Ocasionar mínimes molèsties

Precisament, fonts l’Ajuntament van informar el setembre passat que les obres començarien a l’octubre, un cop «superada la temporada d’estiu». L’objectiu era el «d’ocasionar les mínimes molèsties possibles a les persones que resideixen a Cala Romana», van subratllar les mateixes fonts.

L’empresa d’aigües Ematsa invertirà prop d’un milió d’euros per procedir al canvi de les canonades d’uralita per altres homologades. L’estat de conservació de les actuals no és l’adequat, com a conseqüència del deteriorament que han patit al llarg de les últimes dècades a causa de l’ús i del desgast natural del material amb què estan fetes.

En aquesta zona del terme municipal de Tarragona, el rendiment de la xarxa és d’entre el 60% i el 65%. Les fuites són constants i afecta l’abastiment, per la qual cosa es produeix una important pèrdua d’aigua. La intervenció que haurà d’aprovar el ple municipal de març millorarà el servei de subministrament d’aigua a més de 360 clients residents a Cala Romana.

tracking