Diari Més

Societat

Queixes per plagues de l'eruga processionària als parcs de Tarragona

Els veïns de la ciutat reclamen a l’Ajuntament que adopti mesures

Un niu d'eruga processionària a Mont-roig del Camp.

Un niu d'eruga processionària a Mont-roig del Camp.Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La processionària del pi torna a fer acte de presència, durant aquesta època de l’any, a la ciutat de Tarragona. Les plagues d’aquesta eruga, que representa un risc per a les persones i sobretot pels gossos, provoquen queixes entre els veïns de la ciutat, que veuen com els parcs s’omplen d’aquest insecte. En concret, s’han pogut veure sortint dels arbres i formant la processó serpentejant en zones com el Parc Francolí i Sant Pere i Sant Pau.

Les queixes es produeixen després que aquesta eruga ja hagi causat problemes tant en persones com en gossos. Per exemple, un nen de poc més d’un any s’ha vist afectat amb els ulls i la cara inflada i erupcions pel cos després de tocar un d’aquests insectes en una vorera del barri de Sant Pere i Sant Pau, tal com exposa la seva mare Laura Macías a través de les xarxes socials. La tarragonina i altres veïns afectats demanen a l’Ajuntament que adopti mesures i netegi la zona dels pins, ja que suposen un perill.

Queixes en altres municipis

Aquesta problemàtica però no és exclusiva de Tarragona, sinó que en els darrers dies també s’han succeït queixes veïnals per la presència d’aquesta eruga en altres municipis. Uns d’ells són Constantí o Mont-roig del Camp, on s’han pogut veure nius i el propi insecte en sí en zones boscoses.

Imatge de l'eruga processionària creuant una vorera a Constantí.

Queixes per plagues de l'eruga processionària als parcs de TarragonaDaninyata Cuevas

tracking