Diari Més

Política

Nadal: «Hem de frenar el declivi i la paràlisi crònica que hi ha a la ciutat»

El candidat del PDeCAT a l’alcaldia critica la política del govern municipal i planteja les seves propostes electorals

Dídac Nadal va omplir el vestíbul del Teatre Tarragona de persones que van anar a escoltar les seves propostes per a la ciutat.

Nadal: «Hem de frenar el declivi i la paràlisi crònica que hi ha a la ciutat»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dídac Nadal no tenia cap intenció de dedicar-se a la política, «com tota la meva generació i, probablement, no hi hauria entrat mai si no fos per la trista i desafortunada experiència» que va suposar la sobtada mort d’Albert Abelló, portaveu del grup municipal del PDeCAT a l’Ajuntament de Tarragona, el mes de desembre del 2017. Amb aquestes paraules va iniciar la Conferència de Ciutat el candidat del Partit Demòcrata a l’alcaldia de la ciutat, en un acte celebrat ahir a la tarda al vestíbul del Teatre Tarragona. El primer missatge de Nadal va ser prou clar. «De tots i totes depèn continuar el declivi permanent i la paràlisi crònica o fer de Tarragona una ciutat extraordinària».

Nadal va desgranar un gran nombre d’idees generals sobre l’estat de la ciutat actual i les seves mancances, però va aportar comptades concrecions pel que fa a les propostes que plantejarà als electors a les municipals del 26 de maig per tal de reconduir la situació. El candidat del PDeCAT sí que va dir que, si aconsegueix el govern de la ciutat, promocionarà la democràcia participativa, crearà consells i policia de barri, millorarà el contracte de la neteja, posarà càmeres de vigilància en zones com les urbanitzacions de Llevant o ampliarà el pont sobre el riu Francolí de Ramón y Cajal.

Nadal, que des que ocupa un seient al plenari de Tarragona s’ha preocupat de mantenir reunions amb entitats socials i veïnals per tal de posar-se al dia en aquells aspectes que preocupen als ciutadans, va dir que «estar al capdavant d’aquest projecte m’ha permès conèixer molt més tots els racons de la ciutat i he tingut l’oportunitat d’estar en contacte amb infinitat de ciutadans i ciutadanes preocupats i ocupats en fer possible que aquesta ciutat no només rutlli sinó que, a més, il·lusioni».

Ja entrat en matèria, el candidat del PDeCAT a l’alcaldia de Tarragona, Nadal es va dirigir als presents per dir-los «comparteixo la preocupació de molts i moltes de vosaltres pel que està passant a Tarragona, però penso que la ciutat té tots els recursos necessaris, una enorme riquesa i moltes potencialitats que cal aprofitar-les i impulsar-les». Per aquests i altres motius, «cal recuperar la il·lusió i l’autoestima perduda», va dir Nadal.

Més veu als ciutadans

Dídac Nadal va defensar la necessitat de «donar veu» als tarragonins, «amb canals adreçats a tothom perquè volem una participació real». El candidat del PDeCAT va recordar que Tarragona «ha estat, fins a l’any passat, l’única capital catalana sense pressupostos participatius». Nadal va afegir que cal «refer el diàleg entre l’Ajuntament i el teixit associatiu», per assegurar que «són molts els ciutadans que «troben a faltar un interlocutor vàlid a l’administració, després de la inexplicable desaparició de la figura del regidor de barri».

Nadal es va declarar a favor de «la creació de consells de barri, perquè les associacions de veïns i les entitats de Tarragona són un canal importantíssim per vehicular les demandes de cada zona». «Cal enfortir la relació entre aquestes i l’Ajuntament», va remarcar. L’alcaldable també va dir que, «per combatre la inseguretat i donar resposta a les demandes de la ciutadania, cal incrementar el nombre d’agents de la Guàrdia Urbana i el desplegament real de la policia de barri». Nadal va citar el Serrallo, la Part Baixa, els barris de Ponent, l’entorn del Parc del Francolí i les urbanitzacions de Llevant com llocs «on es cometen centenars de robatoris amb força», un fenomen que s’estén «arreu de Tarragona». En aquest context, el regidor del PDeCAT va declarar que fa «una aposta per la instal·lació de càmeres de vigilància». «Evidentment –va apuntar–, no ens agrades les càmeres, però un ha de ser conscient de quin bé superior hem de protegir i saber que la feina no ha d’acabar amb la seva instal·lació».

Pel que fa a una mobilitat sostenible a Tarragona, Nadal va remarcar «no comprenc que la gent de Llevant, de Ponent i de Sant Salvador no pugui arribar a peu o en bicicleta al centre de la ciutat». També es va mostrar a favor de «convertir la T-11 en una autèntica avinguda amable i adequada per a les persones» i per millorar el sistema de transport públic que aplica l’EMT. Dotar al Banc d’Espanya i la Tabacalera «d’un destí cultural», augmentar «el personal i la readmissió immediata dels treballadors del Museu d’Història» o la inversió en l’esport base van ser altres temes que va tractar. Nadal va finalitzar la seva intervenció dient «el repte és enorme: fer de Tarragona una ciutat extraordinària, una Tarragona de la qual ens puguem tornar a sentir orgullosos de pertànyer».

tracking