Diari Més

Vaga 21-F

Moments de tensió entre Mossos i manifestants i dos detinguts a Tarragona

Un detingut durant la manifestació i, l'altre, al davant de la comissaria dels Mossos que hi ha davant de l'Hospital Joan XXIII

Imatge dels Mossos d'Esquadra davant dels manifestants.

Imatge dels Mossos d'Esquadra davant dels manifestants.Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un miler de persones han intentat accedir al peatge de l'AP-7 a Tarragona i s'han viscut moments de tensió amb els Mossos d'Esquadra, que han contingut els manifestants amb cops de porra. De resultes d'això, hi ha almenys dos detinguts.

Segons els concentrats, un dels dos arrestats estaria ferit. La manifestació ha començat a la plaça Imperial Tàrraco, davant de la subdelegació del govern espanyol, i de seguida s'ha enfilat cap a l'N-240 fins a arribar a l'accés a l'AP-7. Quan la protesta ha arribat a aquest punt ja hi havia tres furgonetes dels ARRO desplegades.

Un estudiant de la URV

Els manifestants han optat per continuar la marxa tot i els agents que els barraven el pas, i ha estat en aquest moment quan hi ha hagut topades i cops de porra a aquells que intentaven escapolir-se, entre els quals el primer jove detingut.L'home arrestat hauria intentat escapolir-se del cordó policial i ha estat detingut i emmanillat peratemptat contra agents de l'autoritat.

El jove és un estudiant de la Universitat Rovira i Virgili (URV) que ha intentat burlar el cordó de seguretat dels Mossos, els quals no ho han permès i l'han acabat detenint.

Els companys de l'estudiant es desplacen a la comissaria de CampClar per donar-li suport.

El segon detingut

Els manifestants han cregut que el primer detingut seria traslladat a la comissaria dels Mossos que està ubicada davant de l'Hospital Joan XXIII. Per això, s'hi han traslladat per protestar. Finalment, però, el jove universitari ha estat traslladat a CampClar.

En el transcurs del pas dels manifestants per Joan XXIII, s'ha produït una segona detencióper atemptat contra agents de l'autoritat, lesions i desordres públics per una acció prèvia en una de les protestes. Ha estat identificada i se l'ha acabat detenint al nucli de la ciutat de Tarragona.

La tensió continua en aquest punt d'accés de l'AP-7, on els Mossos han format un cordó d'una quinzena d'agents antiavalots per impedir l'entrada en aquesta via. Alguns manifestants llencen objectes contra la policia. Arran d'això la N-240 es troba tallada en sentit sud.

Per altra banda, segons el CDR dos Mossos d'Esquadra s'haurien infilitrat entre els manifestants, encara que aquests els han acabat expulsant.

Des del grup Sanitaris per la República ha explicat que durant el matí, a l'espera de les dades oficials, s'han atès 6 persones a Tarragona; 29 a Barcelona; 3 a Lleida; 10 a Sabadell i 6 a Vic.

imatge dels manifestants durant la seva marxa per la N-240 a Tarragona.

Manifestants marxen per la N-240 després de concentrar-se a TarragonaGerard Martí

Els manifestants es dirigeixen cap a l'AP-7.

Manifestants marxen per la N-240 després de concentrar-se a TarragonaGerard Martí

Tensió entre policia i manifestants

Tensió entre Mossos i manifestants que intenten accedir al peatge de l'AP-7 a TarragonaJosep M. Llauradó

El detingut pels Mossos d'Esquadra, a terra, al costat de diversos agents, en l'intent d'accés a l'AP-7 a Tarragona.

El detingut pels Mossos d'Esquadra, a terra, al costat de diversos agents, en l'intent d'accés a l'AP-7 a Tarragona.ACN

tracking